NEC wint ook tweede thuiswedstrijd

NEC heeft vanavond opnieuw de volle 3 punten in eigen huis gehouden. Met Babos op doel in plaats van de vandaag naar Ajax vertrokken Cillessen, en debutant Damyano Grootfaam op rechtsback, werd het tegen Heracles 2-1. Babos was direct ook weer tot aanvoerder gebombardeerd.

Het was zeker geen makkelijke pot voor NEC, al deed het begin anders vermoeden. Binnen 5 minuten stond NEC immers al op 1-0, nadat een handige voorzet van Platje door Lasse Schöne van dichtbij ingekopt kon worden. En in de 8e minuut werd het ook 2-0 door een afstandschot van Nick van der Velden. NEC leek nu op rozen te zitten en op de tribunes maakte men zich al op voor een monsterscore. Het liep echter anders. Heracles herpakte zich goed en kreeg in het tweede deel van de eerste helft nadrukkelijk het overwicht. Eerst kon Babos nog met wat hulp van de lat zijn doel ternauwernood schoonhouden na een vlammend afstandschot. Even later was het opnieuw de lat die redding bracht. Armenteros slalomde zich als een aal door de NEC defensie en bediende Everton, die voor open doel alleen de lat wist te raken. Toch kreeg Heracles op slag van rust loon naar werken. Een corner werd door Plet, die hoog boven Amieux uittorende, ingekopt voor een 2-1 ruststand.

In de tweede helft probeerden beide ploegen het wel, maar grossierde men vooral in kleine fouten en mislukte acties. Nijland kwam eraf voor Latupeirissa en even later werd Foor ingebracht voor Schöne. Beide ploegen kregen wel kansjes, maar wisten niet meer tot scoren te komen. Latupeirissa had nog de grootste kans, maar zijn schot miste richting. En zo eindeigde de wedstrijd dus in 2-1.

Weer drie punten erbij dus, al was het zeker niet makkelijk vandaag. Babos liet zien het keepen nog altijd niet verleerd te zijn en werd zelfs gekozen tot Man of the Match. Maar het is wel duidelijk dat enige versterking achterin zeker niet onwelkom is. We zullen zien of de transfergelden van Jasper de komende dagen nog een nieuwe speler kunnen bekostigen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.