Cillessen vertrekt naar Ajax

Eindelijk is dan toch de kogel door de kerk: Jasper Cillessen vertrekt definitief naar Ajax. Alleen een medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar dat lijkt een formaliteit. In Amsterdam zal Jasper een contract tekenen dat hem tot 2016 aan de hoofdstedelingen bindt.

Zo komt er dus eindelijk een einde aan een van de langste transfersoaps rond een NEC speler. Al weken geleden begon het grote touwtrekken om een van de grootste talenten die NEC tot dusverre heeft voortgebracht. Nadat eerst het Britse Swansea voorzichtig had geïnformeerd naar onze keeper, maar uiteindelijk terugschrok van het prijskaartje, meldde Ajax zich bij NEC. Het eerste bod was echter dusdanig lachwekkend laag dat Carlos Aalbers er niet eens serieus op in ging.

De onderhandelingen kwamen daarop in een nogal troebel vaarwater, doordat diverse media met allerhande fictieve bedragen begonnen te smijten. Zo zou Ajax 2,5 miljoen euro hebben geboden terwijl NEC maarliefst 6 miljoen zou vragen. De werkelijke bedragen bleken lager te liggen. Een tweede bod van Ajax volgde enkele dagen later, en ook dat werd resoluut van tafel geveegd. Weer schreeuwde de media moord en brand, maar NEC bleef stoïcijns en Aalbers en consorten lieten zich niet gek maken.

Gisteren kwam het bericht dat Ajax alsnog een derde poging wilde doen. Ditmaal bleek NEC wel bereid tot onderhandelen, een teken dat er dan toch eindelijk een serieus bod was gedaan. Volgens NEC zouden de onderhandelingen over het weekend heen getild worden, maar vandaag zijn de onderhandelingen alsnog in een stroomversnelling geraakt en is de deal beklonken. En wat voor een deal! Volgens de officiële site van NEC ontvangt onze club 3.225.000 euro plus een bonusregeling die dit bedrag nog kan doen oplopen tot 3.725.000 euro. Ook krijgt NEC 10% van de toegevoegde waarde (alles boven de 3.7 miljoen dus) bij een toekomstige transfer. Dat is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een NEC speler, en al helemaal een uit de eigen opleiding. NEC breekt dus in korte tijd opnieuw het transferrecord, binnen enkele maanden nadat Vleminckx met 3,3 miljoen euro de lat al zeer hoog legde!

Een mooie stap voor Jasper Cillessen en een zeer welkome financiële injectie voor onze club, die nu zo goed als zeker per november weer terugkeert in de ‘veilige’ Categorie 2 van de KNVB licentiecommissie. Uiteraard is het sportief gezien altijd jammer om een lokaal talent te zien vertrekken, zeker aangezien Jasper ons pas een klein jaar heeft kunnen imponeren met zijn kunst- en vliegwerk in de doelmond. Gelukkig hebben we met voormalig (en toekomstig?) aanvoerder Gábor Babos al een meer dan prima vervanger in huis. Babos zal vanavond dan ook al meteen tegen Heracles zijn opwachting maken in de basis.

De Trouwe Honden wensen Jasper alvast heel veel succes in Amsterdam. En wij hopen dat Jasper binnen niet al te lange tijd Vermeer naar het tweede plan zal verwijzen en dan hopelijk binnen twee seizoenen al voor een astronomisch bedrag naar een topclub in Engeland of een andere groot voetballand zal verkassen. Jasper, het ga je goed jongen. En kom uiteraard regelmatig buurten!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.