NEC verslaat Excelsior door goals van Zimling

Na vier gelijke spelen op rij en een zwaar programma voor de boeg was het vanmiddag zaak voor NEC om de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg begon dan ook fel in de Goffert tegen Excelsior, maar naargelang de eerste helft vorderde werd het van beide zijden steeds rommeliger en trager. De eerste helft eindigde dan ook weinig opzienbarend in 0-0, na slechts enkele kleine kansjes voor de thuisploeg en een of twee gevaarlijke uitbraken van de gasten. Het enige vermeldenswaardige wapenfeit was een scrimmage voor het Excelsior doel, waarbij Fernandez vol met zijn noppen in het gezicht van de uitgegleden Vleminckx belandde. Onze Belgische Jerommeke liet zich echter niet kennen en keerde, ondanks een zichtbaar flink gehavend gezicht, meteen weer terug in het veld.

Na een geruststellende blessure-update aangaande Vleminckx van Ron de Groot tijdens de rust ("Hij ziet er niet slechter uit als anders"), mocht in de tweede helft George aantreden voor Goossens. Even later mocht ook Davids invallen voor Sibum. In de 67e minuut gooide Will de bal fraai voor het Excelsior-doel, waar Niki Zimling de bal prima binnen kopte. Het was zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst. Het zou echter niet zijn laatste zijn. In de 80e minuut legde Vleminckx de bal namelijk op de rand van het zestien meter gebied terug op de Deen, die met een forse uithaal ook de 2-0 aantekende. Amieux ontving een gele kaart, waardoor de linksback tegen Twente geschorst is.

De invalbeurt van Latupeirissa voor Chatelle was verder de enige vernoemenswaardige gebeurtenis in een overwegend teleurstellende wedstrijd. De overwinning maakt echter een hoop goed. NEC passeert NAC op de ranglijst op doelsaldo en staat nu zowaar weer op een 10e plek.