Cillessen krijgt de voorkeur in het NEC-doel

Vloet lijkt dan toch eindelijk zijn keus gemaakt te hebben over wie de rest van het seizoen de doellijn van NEC mag bewaken. Jasper Cillessen, die vorige week een prima wedstrijd keepte tegen SC Heerenveen, mag ook tegen Excelsior weer beginnen en aanvoerder Babos zal in het restant van het seizoen naar het zich doet aanzien genoegen moeten nemen met een plek op de reservebank.

"Jasper heeft mede gezorgd voor het punt dat we in Friesland haalden", laat Vloet aan Voetbal International weten. "Afgelopen week heb ik beide keepers kenbaar gemaakt hoe de zaken er nu voorstaan. Het blijft natuurlijk een luxesituatie." Luxe voor NEC, maar uiteraard wel erg zuur voor onze betrouwbare sluitpost en aanvoerder Babos. In 5 seizoenen miste de Hongaar zelden een wedstrijd voor NEC. Sterker nog, vanaf ’06-’07 tot en met vorig seizoen miste Gábor geen enkele (!) wedstrijd. Extra zuur dus dat hij niet vanwege tegenvallende prestaties, maar puur en alleen vanwege een rugblessure, zijn plek voorlopig kwijt lijkt te zijn in de basiself.

De aanvoerder laat volgens Vloet echter niet het koppie hangen. "Gabor is zeer belangrijk in de groep en gaat professioneel met deze teleurstelling om. Hij blijft ook aanvoerder, mocht hij in het veld komen. Gabor kent de wetten van de voetballerij en heeft Jasper tijdens zijn afwezigheid sterk zien keepen. Hij heeft aangegeven Jasper te steunen, maar wel zijn kans te willen pakken, mocht die zich aandienen. Dat is dus een gezonde concurrentiestrijd."

Cillessen weet dus wat er van hem gevraagd wordt. Hij krijgt nu de mogelijkheid om zich optimaal verder te ontwikkelen, maar hij weet ook dat hij hierbij niet kan verzaken, want op de bank wacht een uiterst gretige en getergde topkeeper om zijn plek in het veld terug te claimen. Vloet hierover: "Ik heb hem een spiegel voorgehouden en aangegeven wat we van hem verwachten. Jasper koppelt gretigheid aan enthousiasme. Die lijn moet hij doortrekken."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.