NEC pakt vierde gelijkspel op rij

Vanavond trad NEC aan tegen Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. George en Davids begonnen deze wedstrijd wederom op de bank. Binnen 5 minuten kwamen de mannen van Vloet al met de schrik vrij, nadat Nuytinck ex-NEC huurling Beerens in het strafschopgebied neerlegde maar Braamhaar alle claims voor een penalty wegwuifde. Heerenveen was in de eerste helft veruit de bovenliggende partij en NEC mocht van geluk spreken dat het bij rust al niet tegen een achterstand aan keek.

NEC begon de tweede helft met dezelfde 11 spelers. Ook het spelbeeld veranderde niet; Heerenveen viel aan en NEC gokte op de counter. Na een uur bracht Vloet George in voor Goossens en 13 minuten voor tijd kwam Davids in het veld voor Zimling. Het was echter Cillessen die NEC meermalen nadrukkelijk in de wedstrijd hield. Heerenveen wist ook na het inbrengen van de veelbesproken Dost voor Elm het net niet te vinden en NEC hield het bij spaarzame speldenprikken, waardoor aan het eind van de wedstrijd nog altijd 0-0 op het scorebord stond.

Na twee wedstrijden waarin NEC zich ernstig tekort deed met een gelijkspel, nu dus net als tegen AZ opnieuw een wedstrijd waarin NEC zich zeer gelukkig mag prijzen met een punt. Voor de ranglijst schieten we er wederom helaas weinig mee op.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.