NEC pakt eindelijk weer overwinning

Het heeft een flinke tijd geduurd, ruim twee maanden zelfs, maar na de bekerzege van afgelopen donderdag heeft NEC nu eindelijk ook weer eens een overwinning in competitieverband te pakken. In de Goffert bleek de ploeg van Pastoor over 90 minuten te sterk voor FC Utrecht. De grote schlemiel van de middag was Utrecht-keeper Fernandez.

NEC begon zonder Platje en de geblesseerde Bram Nuytinck. Lasse Schöne opereerde centraal voorin, met George en Latupeirissa op de flanken. Binnen 3 minuten was het al raak voor Schöne. Conboy joeg goed door op keeper Fernandez, die in paniek de bal zomaar inleverde bij de linksback. Conboy legde terug op Schöne, die de bal mooi in de lange hoek krulde. Het doelpunt was duidelijk een welkome opsteker voor NEC, dat vol bleef aanzetten in de beginfase. Na een klein kwartier was het dan ook weer raak door Leroy George, die tegen zijn oude club de 2-0 aantekende. Hij soleerde fraai door de Utrecht defensie heen en speelde de bal tussen de benen van Fernandez door in het doel. Een fabelachtige redding van Babos aan de overzijde na een goed half uur spelen zorgde ervoor dat NEC ook met 2-0 de thee op mocht zoeken.

In de tweede helft zette Utrecht een tandje bij en liet NEC zich wat achteruit drukken. Tot echt grote kansen voor Utrecht leidde dit echter niet. NEC probeerde met snelle uitbraken de wedstrijd in het slot te gooien, maar was slordig in de balbehandeling. Een kwartier voor tijd kreeg NEC een vrije trap die door George werd ingeschoten. De bal raakte eerst de lat, maar caramboleerde vervolgens via de ongelukkige doelman Fernandez het doel in voor de 3-0. Twee minuten later verloor Van der Velden op de rand van het eigen strafschopgebied klungelig de bal en Cmovs kwam te laat om te herstellen: in plaats van de bal raakte hij een Utrecht speler en de scheids wees resoluut naar de penaltystip. Mulenga maakte de 3-1 en zo werd het nog even 10 minuten billen knijpen voor de NEC fans. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Zo wint NEC dus eindelijk weer eens en klimmen we weer even uit de degradatiezone. Laten we hopen dat dit het begin is van een reeks die ons terug brengt in de veilige middenmoot. Het spel oogt nog altijd slordig en de afwerking laat nog vaak te wensen over, maar in ieder geval zal deze zege toch zelfvertrouwen tanken.