NEC lijdt wederom zuur puntverlies tegen NAC

Vanavond mocht NEC proberen om thuis revanche te nemen voor de onterecht verloren wedstrijd eerder dit seizoen in Breda. Na een rommelige beginfase was de eerste grote kans voor NEC na zo’n 15 minuten spelen. Chatelle schoot echter op de paal. De thuisploeg nam hierna het initiatief en domineerde vervolgens de eerste helft. NEC wist hierin echter slechts eenmaal doel te treffen via, hoe kan het ook anders, Björn Vleminckx. De Belg kon een fraaie voorzet van Will simpel binnenschieten voor zijn 16e goal van dit seizoen. Het mocht een klein wonder heten dat de rust slechts met 1-0 gehaald werd.

In de tweede helft ging NEC op jacht naar de 2-0, maar het spel oogde een stuk rommeliger dan in de eerste helft. Toch bleef NEC de bovenliggende partij, al had NAC zeer sporadisch een counterkansje. Geheel tegen de verhouding in kwam de ploeg uit Breda na 77 minuten toch vanuit het niets op gelijke hoogte. Gudelj, die 10 minuten eerder in het veld gekomen was voor Kolkka, mocht na een lange uittrap geheel vrij doorstomen naar het NEC-doel en ook Cillessen kon de bal niet keren: 1-1. NEC sloeg echter direct terug en een goede minuut later stond de 2-1 alweer op het bord door een droge knal van Goossens. Het wachten was hierna op de 3-1, maar NEC sprong slordig om met de vele ruimte die het kreeg. Bizar genoeg trok de arbitrage maarliefst 4 minuten extra tijd bij. NAC zette nog een keer aan en tot afgrijzen van iedereen die NEC een warm hart toedraagt werd met nog luttele seconden resterend op de klok een schot van Van der Pluim door Zomer van richting veranderd voor de totaal onverdiende 2-2.

Opnieuw dus puntverlies tegen NAC, in een wedstrijd waar NEC eigenlijk heer en meester was maar verzuimde om de boel in het slot te gooien. Een harde les in efficiëntie en concentratie, die nog wel even zal nagalmen in de Goffert.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.