NEC krijgt oorwassing van ADO Den Haag

Vanavond wist NEC in Den Haag de ongeslagen reeks niet vast te houden. Sterker nog, het mocht van geluk spreken dat het ‘slechts’ met 5-1 terug naar Nijmegen mocht. Net als in de afgelopen weken begon NEC nog wel aardig aan het duel, met leuk combinatiespel. Het was echter ADO dat vanuit het niets de score opende. Lex Immers liep simpel weg uit de rug van Will en scoorde de 1-0. Binnen een minuut stond het echter alweer gelijk. Vleminckx (wie anders) tekende voor zijn 18e treffer van dit seizoen, nadat hij zijn directe tegenstander aftroefde in een duel om de bal. In de 28e minuut, bij een vrije trap voor ADO, leek Will in het strafschopgebied te struikelen en hij trok hierbij Bulykin omver. De penalty werd door diezelfde Bulykin dankbaar verzilverd. 2-1 was ook de ruststand.

Het begin van de tweede helft was direct ook het einde voor NEC. De ploeg startte veel te slap en werd onder de voet gelopen door een ontketend Den Haag. Verhoek mocht in de 48e minuut vrij inschieten vanaf rand 16-meter en tekende fraai de 3-1 aan. Uit een vrije trap van Toornstra werd het drie minuten later ook nog 4-1. ADO Den Haag kreeg hierna nog enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar geloofde het na een uurtje wel en gingen comfortabel achterover hangen. Ondanks het inbrengen van George en Chatelle voor Davids en Goossens ontbrak het NEC aan vernuft om de ADO-defensie te breken. In de 87e minuut lanceerde Zimling een schandalige tackle met twee benen vooruit op Radosavljevic en mocht direct met rood inrukken. Drie minuten later kopte Brouwer ook de 5-1 binnen uit een vrije trap van Verhoek.

De ongeslagen reeks is dus op harde wijze tot stand gebracht en volgende week wacht koploper PSV. De play-offs kunnen we dit seizoen vergeten, nu is het zorgen dat we boven de rode lijn blijven.