NEC faalt weer in de glasbak

We zullen er weer een jaartje op moeten wachten; NEC slaagde er vandaag opnieuw niet in om te winnen in arnhem. Sterker nog, de ploeg van Vloet verloor zelfs met 2-1. De glasbakbewoners kwamen al vroeg op voorsprong door een gruwelijke verdedigingsfout van Bram Nuytinck, die Bony volledig over het hoofd zag en de bal simpel verspeelde aan de Ivoriaan. Bony knalde de bal dankbaar langs Cillessen voor de 1-0. NEC speelde de eerste helft veel te slap en onzorgvuldig (zenuwachtig?) om vitesse echt pijn te kunnen doen. Toch kwam NEC via een vrije trap van Schöne nog bijna op gelijke hoogte, maar de lat zat in de weg.

In de tweede helft begon NEC gaanderweg wat beter te voetballen en leek het zich eindelijk het belang van de wedstrijd te beseffen. Duels werden feller aangegaan en het tempo ging omhoog. In de 66e minuut was het Goossens die NEC met een fraai afstandschot dan ook terecht langszij bracht. Het leek daarna slechts een kwestie van tijd tot NEC ook de winnende treffer zou aantekenen. Vleminckx was er zeer dichtbij, maar speelde de bal achter Chatelle in plaats van zelf te schieten. Aan de andere kant kon na een slecht verwerkte vrije trap Pedersen simpel voor Otten sluipen en de 2-1 inkoppen. Met nog 10 minuten te gaan zocht NEC vol de aanval, maar de gelijkmaker bleef uit, ondanks nog een enorme kans voor Vlemickx die door keeper Room geblokt werd. Ook Cillessen kwam mee naar voren, maar het mocht allemaal niet baten. En dus wederom geen winst in arnep.