We staan op scherp!

Al enige tijd staan we op scherp en morgen is het dan eindelijk weer eens zo ver; er kunnen 3 punten gepakt worden in arnhem! En niets smaakt zoeter dan een overwinning op de grote vijand. Mark Otten verwacht zondag vooral een fysiek duel. De verdediger hoopt dat zijn ploeg ondanks de druk rondom het duel ook in arnhem uit blijft gaan van de eigen kracht.

"De wedstrijd is beladen en vuurwerk hoort daar bij. Maar we moeten niet vergeten dat we een voetballende ploeg zijn. We moeten spelen vanuit onze kracht. Als je naar onze ploeg kijkt zie je dat het fysiek zeker wel gegroeid is. Ik denk dat wij het wel van het voetbal moeten hebben. Daar ligt onze kracht en qua beleving moeten we ze ook nog proberen te overtreffen", aldus Otten tegenover Omroep Gelderland.

Over "uitgaan van eigen kracht" weet spitsentrainer, en echte derbyspecialist, Jack de Gier alles van. Hij scoorde in totaal vijf keer tegen de vijand en als een van de weinigen ook in de glasbak. "De doelen zijn overal hetzelfde, dus ik heb er alle vertrouwen in dat onze spitsen daar het net gaan vinden. Toen we hier voor het eerst sinds jaren thuis wonnen, was dat een geweldige ontlading. Daardoor wist ik wat winnen van vitesse hier betekende. We moeten mee qua strijd, maar niet vergeten zelf ook te voetballen. Normaal wint de thuisclub, daar gaan wij nu verandering in brengen."

Hopelijk gaat deze verandering gepaard met het nodige vuurwerk. Vuurwerk dat de jongens van Legio Noviomagum deze keer achterwege lieten bij hun aktie tijdens de laatste training. Waar voorafgaand aan de eerste ontmoeting tussen de beide clubs, eerder dit seizoen in Nijmegen, heftig vuurwerk nog minutenlang knalde, hing er nu alleen een spandoek. ‘Verzorgen jullie dit keer het vuurwerk?’, luidt de even bondige als duidelijke boodschap, pakweg twintig meter lang uitgerold langs het veld.

Een statement, zo legt een van de makers van het spandoek uit. "De afgelopen jaren hebben we met Legio elke keer acties gedaan, bijvoorbeeld met veel vuurwerk. Maar de laatste tijd komt er in wedstrijden te weinig van de spelers, vinden wij. Daarom mogen zíj nu wel eens voor het spektakel gaan zorgen in de wedstrijd van morgen."

Als het aan Otten ligt, komt dat wel in orde. "Je ziet dat het op zo’n training met al die mensen langs de lijn toch net even allemaal wat scherper is bij de jongens. Willen zich net effe wat meer laten zien. Dat gevoel moeten we omzetten naar de wedstrijd van morgen."

Rasnijmegenaar Otten begint zondag waarschijnlijk in de basis. "Voor de vierde keer alweer", doelt hij op het aantal derby’s dat hij inmiddels speelde. "En dan reken ik twee keer dat ik op de bank zat niet mee. Ik weet dus inmiddels goed hoe het eraan toegaat in die wedstrijden. Het is toch elke keer weer iets speciaals", aldus Otten tegenover De Gelderlander.

Na afloop van de training maakte Vloet de wedstrijdselectie bekend die het zondag moeten gaan doen. De wedstrijdselectie,  waaronder een zevental spelers uit de eigen jeugdopleiding, bestaat uit: Furkan Alakmak, Gabor Babos, Thomas Chatelle, Jasper Cillessen, Lorenzo Davids, Rens van Eijden, Leroy George, John Goossens, Dammyano Grootfaam, Cayfano Latupeirissa, Youri Loen, Bram Nuytinck, Mark Otten, Lasse Schöne, Bas Sibum, Björn Vleminckx, Rick ten Voorde, Ramon Zomer.

Succes mannen!!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.