NEC blijft ook in Enschede ongeslagen

Na zeven wedstrijden op rij zonder verlies, moest NEC vandaag op bezoek bij de regerend landskampioen. De Nijmegenaren startten sterk en kwamen na een kleine 7 minuten spelen zelfs op voorsprong. Schöne verstuurde een schitterende dieptepass precies op maat op de door het midden opstomende Zimling, die de bal beheerst in het Twente-doel schoot. Hierna was het echter vooral Twente dat voetbalde en NEC dat grote delen van de wedstrijd in de touwen hing. In de 27e minuut veroverde Bajrami de bal en rende op de linkerflank Sibum eruit, waarna hij ongestoord mocht inschieten voor de 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft moest kort na aanvang enkele minuten stilgelegd worden vanwege een enorme rookontwikkeling door bengaalse fakkels die op het veld gegooid werden door de Twente-aanhang. Vervolgens was het wederom Twente dat de wedstrijd dicteerde en NEC dat met hand en tand verdedigde. Twente liet zich meeslepen in de vechtmentaliteit van NEC, waardoor het vergat om te combineren en steeds opportunistischer werd. Hierdoor bleef het qua kansen vooral bij vrije trappen en hoekschoppen, al was Twente veruit de bovenliggende ploeg. NEC bleef de Twente-aanval echter succesvol frustreren en ondanks 5 minuten extra tijd wisten de Tukkers niet meer te scoren. NEC pakt dus wederom een zeer verdienstelijk gelijkspel en mag volgende week thuis tegen Utrecht proberen om de ongeslagen reeks vast te houden.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.