Mallorca en Valenciennes komen oefenen in de Goffert

NEC presenteerde vandaag op de eigen site het oefenprogramma voor komend seizoen. Er zitten een aantal aardige potjes bij, waarbij de wedstrijden tegen Mallorca (net niet gedegradeerd uit de Primera Division) en Valenciennes (nr 12 van Frankrijk) het meest tot de verbeelding zullen spreken. Beide wedstrijden zullen in de eigen Goffert plaats hebben.

NEC opent de oefencampagne in Beuningen tegen de plaatselijke rood-wit gestreepte Boys, om het vervolgens in Wijchen op te nemen tegen de groen-witte variant van AWC. Ook Groesbeek wordt met een bezoekje vereerd, zij het bij Achilles dit keer, waar het Deense Nordsjaelland wacht. Die club won een kleine drie weken geleden voor de tweede keer op rij de Deense beker.

Opvallend is dat de traditionele opener tegen de amateurs van NEC dit jaar achterwege blijft. Als je de commentaren in de Gelderlander mag geloven is dat een financiële kwestie. "Als er afspraken gemaakt worden, moet je die ook nakomen. Dat is niet gebeurd. En bij ons moet de schoorsteen ook roken", zo laat Carlos Aalbers weten. Uiteraard zijn de amateurs helemaal niet te spreken over de zaak. Voorzitter Michiel Aal: "Via informele kanalen heb ik vandaag pas gehoord dat die wedstrijd niet doorgaat. Het was toch een mooie traditie. Maar dit is een besluit van de BVO. Volgende week buigen wij ons over de kwestie. Het scheelt toch een hoop geld. Laat ik het daar voorlopig maar bij laten."

Het volledige programma:

Zondag 26 juni: Eerste training (11.00 uur, Gaanderij/Eendracht)

Zaterdag 2 juli: Beuningse Boys – NEC (18.00 uur, Beuningen)

Dinsdag 5 juli: AWC – NEC (18.00 uur, Wijchen)

Zaterdag 9 juli: NEC – Nordsjaelland (19.00 uur, sportpark De Heikant, Groesbeek)

Woensdag 13 juli: Oud Heverlee Leuven – NEC (19.00 uur, stadion Den Dreef, Heverlee België)

Zaterdag 23 juli: FC Eindhoven – NEC (17.00 uur, Jan Louwersstadion, Eindhoven)

Woensdag 27 juli: NEC – Real Mallorca (19.00 uur, Goffertstadion)

Zaterdag 30 juli: NEC – Valenciennes (18.00 uur, Goffertstadion)

Zondag 31 juli: Open dag

Weekend 5-7 augustus: Eerste speeldag Eredivisie

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.