Otten voor 2 jaar naar Ferencvaros

Mark Otten voetbalt de komende twee seizoen voor 28-vouding Hongaars kampioen Ferencváros. Dit melden de Hongaren op Twitter en hun website (zie ook het Nederlandse zinnetje in het stukje). De Hongaren eindigden het afgelopen seizoen als 3e en Mark gaat dus UEFA Cup voetbal spelen.

"Het is de grootste club van Hongarije, de populairste club, een club met een rijke traditie", zegt Otten op de website van managementbureau SEG over de nummer drie van afgelopen seizoen. "Volgend seizoen willen ze weer meestrijden om de titel."

Otten legde een proefperiode af, waarna binnen twee dagen een contractvoorstel werd gedaan. "Ik heb bewust voor het buitenland gekozen en dit was de aantrekkelijkste optie. Ik kies ten eerste voor de sportieve uitdaging, daarna voor sociaal/maatschappelijke aspecten en in derde instantie voor de financiën. Die drie dingen bekijkend kwam Ferencváros als nummer één naar boven. Ik maak een nieuwe start."

En zo komt er een einde aan twee tijdperken van Otten bij zijn eigen NEC. Door blessures kwam onze stadsgenoot nooit verder dan 63 optredens in het eerste van NEC. Klik hier om Mark’s geschiedenis bij NEC nog eens te bekijken.

Mark veel succes in ’t land van Babos & Goulash!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.