Het trainingskamp in vogelvlucht

Na twee gewonnen oefenduels vliegt de NEC selectie deze zondag ongetwijfeld vol zelfvertrouwen naar het trainingskamp in Zuid-Spanje. Sander, onze speciale correspondent ter plaatse, geeft ons alvast een sfeerimpressie van de lokatie waar onze Nijmeegse trots zich de komende week zal gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

NEC brengt deze week haar trainingskamp door in Mijas-Costa, zo’n badplaats aan de Middellandse Zee waar je nog niet dood gevonden wilt worden, maar levend waarschijnlijk ook niet. Het is één van die dorpen die uit de grond is gestampt toen in de zeventiger jaren het massatoerisme in Spanje in opkomst was. Telde de gemeente Mijas rond 1970 nog 9000 inwoners, bij de laatste telling twee jaar geleden waren het er 75000. Het is zo’n dorp waar naast de Engelse huisarts de Duitse bakker zit, daarna komt de Engelse Fish & Chips tent, en daarna de Duitse tandarts. En een eindje verderop ligt Hotel La Cala, waar NEC deze week de tenten opslaat.

Hotel La Cala is een echt sporthotel, waarbij de nadruk ligt op golf. Het hotel heeft maar liefst drie golfbanen in eigen beheer en binnen een half uur rijden kun je nog eens dertig andere banen tegenkomen. Vele beroemde golfers waren er te gast, maar ook verschillende voetbalteams gingen NEC voor. Zo wisten onder andere Dinamo Moskou, Sparta Praag, Legia Warschau en FC Porto de weg naar La Cala te vinden. Het 5-sterrenhotel beschikt dan ook over een, volgens de eigen website in ieder geval, uitstekende trainingslocatie. Het complex beschikt over een natuurgrasveld met een afmeting van 65 bij 100 meter, iets kleiner dus dan de officiële Uefa-voorschriften (68 bij 105).


Je zult degene maar zijn die de bal moet halen na een afgezwaaide vrije trap van Goossens.

La Cala heeft 107 kamers, van 170 euro voor de goedkoopste tot 300 euro voor de suite, maar dan mag je wel gratis een rondje golfen op een van de banen. Verder beschikt het hotel over twee restaurants, drie bars, een spa, een tennisbaan, squashbaan en natuurlijk een fitnessruimte.


Wat? Geen ingebouwde massage-dame?

Een goede reden dus om voor de Costa del Sol te kiezen als locatie voor het trainingskamp, maar de beste reden is natuurlijk het weer. Het heet niet voor niets Costa del Sol met gemiddeld 320 zondagen per jaar en ook voor de komende week zijn de verwachtingen goed. Temperaturen van 15 tot 20 graden en alleen voor zondag wat regen zijn prima vooruitzichten voor een weekje trainingskamp. Of zoals weeronline.nl ook schrijft: het is vandaag goed voetbalweer in Mijas.


Het leven van een profvoetballer gaat niet over rozen…

Uiteraard is het voor onze mannen niet allemaal zonneschijn en gebubbel. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Na aankomst in het hotel zondag zal er dan ook direct een middagtraining worden afgewerkt. Ook op maandag wordt er ’s ochtends en ’s middags stevig getraind, waarna er in de avonduren aan de teamgeest gewerkt zal worden met een groepsactiviteit. Dinsdag staat de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen op het programma (aftrap 16.00u in de tijdelijke verblijfshaven van onze zuiderburen te Benahavis), voorafgegaan door een wedstrijd van de reserves tegen Jong Mechelen (14.00u). Woensdag en donderdag is het wederom trainen en nog eens trainen, waarna op vrijdag om 16.00u wordt gevoetbald op het hierboven getoonde gazonnetje tegen een andere Belgische opponent, Club Brugge. Na een laatste trainingssessie op zaterdag wordt er ’s avonds weer op huis aan gevlogen en zal de selectie als alles goed gaat rond half twee ’s nachts bij de Goffert terugkeren. Klaar voor een spetterende tweede seizoenshelft!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.