Geel-zwart verboden in de Goffert

Wat betreft sfeer kun je van mening verschillen met de mannen van Legio maar gisteren hadden ze een actie waar volgens mij iedere NEC-supporter het mee eens moet zijn. Het onderstaande stukje komt van de site van Legio Noviomagum.

Legio vervangt geel-zwarte reclame

Sinds vorig seizoen hangt onder het uitvak een reclamedoek van Vaartland.nl. Een geel-zwart reclamedoek. Aangezien de kleuren van de aartsrivaal niet in ons rood-groen-zwarte Goffertstadion thuishoren, besloot Legio tot actie over te gaan.

Het doek werd vervangen door een zelfgemaakt, vrijwel identiek exemplaar, waarbij het geel vervangen is door rood. Het was de bedoeling dat deze nieuwe versie tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior zou blijven hangen, maar helaas kon de commerciële afdeling van NEC de ludieke actie niet zo waarderen.

Het originele doek moest per direct teruggehangen worden, maar uiteindelijk kwamen we tot een compromis: de eerste paar minuten van de wedstrijd mocht de Vaartland-reclame in de Nijmeegse stadskleuren blijven hangen. Daarna keerde de oorspronkelijke, afschuwelijke en ongepaste versie terug.

Wat Vaartland er zelf van vond weten we nog niet, maar we zullen het nieuwe doek aanbieden en hopen op medewerking van hun kant, om zo de gehate kleuren zoveel mogelijk uit het stadion te houden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.