Zo zagen wij het: NEC – Excelsior

Vijf wedstrijden op rij ongeslagen na de winterstop. Dat mag je zeggen na vier gelijke spelen en eindelijk een fel begeerde overwinning. En dat klink al weer heel anders dan “vier punten uit vier wedstrijden”, of “NEC weet niet meer wat winnen is”. De volle buit bleef zondag in de Goffert. De zorgen over het vertoonde spel ook.

 

Voetbalplaatjes

Laten we wel wezen, NEC bakte er eigenlijk bijzonder weinig van. In de eerste helft had Excelsior, gehuld in de Rotterdamse stadskleuren groen en wit, eigenlijk het initiatief. Zonder dat ze erg gevaarlijk werden overigens, het totaal aantal echt kansen van beide ploegen viel op de vingers van één hand te tellen. De wedstrijd kabbelde voort, het publiek babbelde voort. Met de rust dronken de spelers een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was. Met de inbreng van George voor Goossens en later Davids voor Sibum kreeg de wedstrijd meer vuur. Davids solliciteerde duidelijk naar een plek in de basis. Daar zou zijn prominente rol in de voetbalplaatjescampagne van Appie H. al reden genoeg voor moeten zijn, maar belangrijker is dat hij zondag zijn voeten liet spreken. Ook George deed in positieve zin van zich spreken. Lang niet al zijn acties zijn even effectief, maar de man doet tenminste wat en durft iemand voorbij te gaan.

 

Viking Zimling

Toch kwamen de doelpunten en assists van anderen. Niet van onze trotste topscoorder dit keer, die als een ware vedette vrijwel alle ballen opeist en ook voortdurend gezocht wordt door medespelers. Maar het waren de verdedigers Will en Amieux die de voorzetten gaven die tot doelpunten van onze viking Zimling leidden. Hij werd dan ook prompt tot Man of the Match gebombardeerd. Dat zij hem gegund, maar ik vond die andere Deen, Schöne beter. Hij is bijna terug op het niveau van voor zijn blessure. Er gaat dreiging van de man uit.

 

Bloed op de mat

Vlemincks raakte dus geen doel, maar werd zelf nog effe flink geraakt. Het bloed spoot in het rond, maar opzet was er niet in het spel. Alhoewel veel supporters anders vermoedden. Op dit punt viel de arbitrage niets te verwijten, wel rond het veelvuldig gevlag beider grensrechters. In minstens de helft van de counters zagen zij buitenspel, die regel dat je ingeval van twijfel door mag lijkt alweer vergeten.

 

Pakkie boter

Wat valt er verder nog te melden over de makke pot? Weinig, bitter weinig. Winnen van Excelsior mag je gewoon verwachten van een ploeg die pretendeert om mee te doen om Europees voetbal. Maar met het vertoonde spel sla je tegen je directe concurrentie nog geen deuk in een pakje boter. Laat staan tegen de landskampioen die ons zondag wacht. Daar zal dus echt een schepje bovenop moeten.

 

Joris

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.