DTH Awards 2010-2011: De Roestige Drol

De vijfde stemronde van de DTH Awards is voor de "Roestige Drol"
(De ‘prijs’ voor de slechtste of meest vervelende persoon/groep/organisatie)

De genomineerden zijn:

NEC bestuur

En ja hoor, het was weer eens zover. Ondanks alle beloftes van beterschap, ondanks alle voorgeschiedenis, was het vorig jaar mei weer raak: NEC mocht opnieuw langdurig op bezoek in Categorie 1 van de KNVB licentiecommissie. Na onze grote miljoenenschuld in 2007 zogenaamd weggewerkt te hebben, bleken we krap drie jaar later opnieuw ettelijke miljoenen in het rood te staan. Na de verkoop van het stadion was het ditmaal de optie op sportcomplex De Eendracht die verkwanseld moest worden om het hoofd boven water te kunnen houden. Ook enkele seizoenen aan toeschouwersinkomsten moesten eraan geloven als onderpand voor een fikse lening, en links en rechts volgden ontslagen. De tol van een club die al jarenlang boven haar stand leeft en daar keer op keer de rekening voor gepresenteerd krijgt, zonder er ooit iets van te leren. De saneringen lopen momenteel voorspoedig, zo wordt ons verteld. Heel mooi, maar wij wachten al weer met angst en beven op de onvermijdelijke volgende keer dat NEC het weer eens op de heupen krijgt en wederom een miljoenenschuld opgebouwd blijkt te hebben. R.I.P. NEC: 2013? 2015? Er is immers bitter weinig meer over om te verkopen…

Eigen spelers uitfluitende supporters

Nuilers, zo noemen we onszelf vaak. En dat vinden we normaal, dat doen wij Nijmegenaren nu eenmaal. Nuilen, veel en vaak. Het hoort erbij. Het is de aard van het beestje. En toegegeven, als een of andere jodokus in een NEC-shirt op het veld de meest onzinnige capriolen uithaalt, dan mag dat best een keer gezegd worden. Dit seizoen is er echter ineens een nieuwe uitwas op de tribunes bijgekomen. De uitfluiters. Ongetwijfeld waren ze er al jaren, die "supporters" (bij gebrek aan een beter woord) die het nodig vinden om eigen spelers soms minutenlang op een fluitconcert te trakteren. Dit seizoen lijken ze echter nog meer dan ooit aanwezig. Het is een trieste trend die wij van DTH met lede ogen aanzien. Nog nooit is er een speler beter gaan voetballen van een striemend fluitconcert, en ook op de rest van het team heeft zo’n helse uiting van hoon een demoraliserend effect. Zo zeer dat onze spelers eerder dit seizoen zelfs besloten om demonstratief zonder bedankje van het veld af te marcheren na de wedstrijd. Vandaar dan ook deze nominatie, voor al die roestige drollen op de NEC-tribunes die het nodig vinden om onze eigen jongens uit te fluiten. Kap daar nou eens mee!

Nijmeegse politiek

Nee, deze nominatie heeft niks te maken met de Eendracht deal. Daar zijn wij het college uiteraard zeer dankbaar voor, anders was onze site inmiddels waarschijnlijk al op zwart gegaan. Waar de Nijmeegse politiek in zijn geheel deze nominatie voor verdient, is de irritant trage besluitvorming rondom de uitbreiding van ons stadion. Al jarenlang woedt de discussie, maar nog altijd is er helemaal niets concreet. Telkens is er een nieuwe vergadering, worden er nieuwe termijnen gesteld, en worden reeds genomen beslissingen heroverwogen. Wel in de Goffert, niet in de Goffert. Toch maar weer wel. TIP, geen TIP, extra ring, toch weer een andere locatie, gefaseerde uitbreiding, toch weer Goffert, toch weer wel TIP, wij worden er onderhand tureluurs van. En als er dan eindelijk schot in lijkt te zitten, dan is er ineens een nieuw college en begint de hele santekraam weer van voren af aan. Inmiddels lijkt de dag dat de eerste schop de grond ingaat verder weg dan ooit, terwijl overal om ons heen in de komende jaren concurrerende stadions als paddenstoelen uit de grond schieten. En ondertussen kwijnt NEC verder, op sterven na dood vanwege geldgebrek, maar zonder concrete middelen om extra inkomsten te genereren. Politici, maak eens een beetje vaart aub, anders is er straks helemaal geen club meer om over te vergaderen!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan