Sibum is toe aan een nieuwe uitdaging en vertrekt

Na Otten en Vleminckx zullen we aan het eind van het seizoen ook afscheid nemen van Bas Sibum. In gesprekken tussen Sibum, zijn zaakwaarnemer en technisch directeur Carlos Aalbers zijn de partijen tot de conclusie gekomen dat een nieuwe uitdaging voor Bas de beste oplossing is voor speler en club.

Op de officiële website geeft NEC uitleg over het besluit. "Bas heeft de afgelopen seizoenen een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van NEC. De manier waarop we in alle openheid gesprekken met elkaar hebben gevoerd, zegt veel over de goede persoonlijkheid van Bas Sibum en het respect dat we voor elkaar hebben", zegt Aalbers. Sibum zegt zelf toe te zijn aan een nieuw avontuur. "Ik heb de afgelopen jaren een mooie en succesvolle tijd bij NEC gehad, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", en daarmee herhaalde de middenvelder min of meer zijn woorden van eind vorig jaar.

Sibum debuteerde in 2002 bij FC Emmen. Via omwegen kwam hij in Roda JC, voordat NEC hem in 2007 overnam van de Limburgers. Voor NEC speelde hij 106 duels, waarin hij acht maal scoorde.

Er was op het Goffertplein echter nog meer spelersnieuws te melden. Zo bereikte NEC een overeenstemming met Navarone Floor over een contract met de duur van twee jaar. De aanvallende middenvelder komt voort uit de gezamenlijke jeugdacademie met FC Oss en sluit volgend seizoen aan bij de hoofdmacht. Ook keeper Marco van Duin heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Daarnaast heeft men Lorenzo Davids een aanbieding gedaan om bij te tekenen. Davids neemt het aanbod in beraad maar laten we maar hopen dat Feyenoord zich niet meldt voor de transfervrije Davids.

Wij wensen Bas alvast veel succes bij zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging!


Dat wordt een nieuw spandoekje maken jongens!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.