DTH Awards 2010-2011: De Gouden Puppy

De zevende stemronde van de DTH Awards is voor "De Gouden Puppy"
(De meest talentvolle selectiespeler onder de 23 jaar)

De genomineerden zijn:

Bram Nuytinck

Vorig seizoen debuteerde de 20-jarige NEC-telg uit Malden onder Vloet in de selectie en hij won dat jaar meteen ook de Gouden Puppy. Hij bleef daarbij John Goossens en Mitchell Burgzorg ruim voor. Of hij dit jaar met diezelfde overmacht kan winnen zal moeten blijken, maar de nominatie is alvast binnen. En terecht natuurlijk, want hij heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een onbetwiste basisklant in de NEC-gelederen. Vorig jaar won hij de Award nog als linksback, maar dit seizoen heeft hij een vaste plek in het hart van de verdediging veroverd, zijn eigenlijke thuishaven. Ook al is hij net als mede-centrumverdediger Ramon Zomer linksbenig, toch houdt hij met gemak rechtsbenige jongens als Van Eijden en Otten op de bank. Bram doet het zelfs zo goed achterin, dat in de winterstop Osasuna al aan de deur klopte. Bram toonde zich echter een nuchtere jongen met een Nijmeegs hart, want het Osasuna van Vadocz, toch een gerenommeerde Spaanse middenmoter, werd vriendelijk doch resoluut de deur gewezen. Ook pikte de verdediger dit seizoen en passant nog twee doelpunten mee, waarvan de gelijkmaker uit bij Ajax natuurlijk een speciale vermelding waard is.

Nathaniel Will

Nathaniel kwam deze zomer transfervrij over van Amsterdam, waar hij het wel tot aanvoerder van Jong Ajax schopte, maar blijkbaar niet voor de hoofdmacht in aanmerking kwam. Mazzel voor ons, want na een wat aarzelend begin ontwikkelde de 22-jarige rechtsback zich tot een geducht wapen op de rechterflank. Verdedigend laat hij zo nu en dan nog wel eens een klein steekje vallen, maar de offensieve toegevoegde waarde van Will staat inmiddels buiten kijf. Als opkomende back heeft hij dit seizoen dan ook een aardig aantal assists op zijn naam geschreven en zelfs een doelpunt, uit tegen de Graafschap.

Jasper Cillessen

Het kan raar lopen in de voetbalwereld. Als Gábor niet al vroeg in het seizoen geblesseerd geraakt was, dan zouden wij waarschijnlijk nauwelijks bekend zijn geweest met dit talent uit de eigen kweek. Inmiddels houdt Jasper topkeeper Babos wekelijks uit de basis en wordt hij zelfs hier en daar al voorzichtig als toekomstige reserve gelinkt aan het Nederlands Elftal! Een reden geven voor deze nominatie is dan ook eigenlijk overbodig; iedereen die het Nederlandse voetbal een beetje volgt weet van onze onlangs 22 jaar geworden doelman. Dat Jasper de potentie heeft om een hele grote jongen te worden in de voetballerij is duidelijk, laten we hopen dat wij tot het zo ver is in elk geval nog een tijd lang mogen profiteren van zijn aanwezigheid op de NEC-doellijn.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.