Cillessen legt de lat alvast hoog

De afgelopen dagen ging in de wandelgangen het gerucht de ronde dat Jasper Cillessen in de belangstelling zou staan van Racing Genk. De Belgische landskampioen zou in Cillessen een mogelijke vervanger zien voor huidige eerste doelman Thibaut Courtois, die in de belangstelling staat van Chelsea, terwijl tweede doelman Casteels inmiddels al is overgestapt naar het Duitse Hoffenheim. Vandaag werd bekend dat, hoewel Genk en Chelsea al overeenstemming hadden bereikt over de transfer van Courtois, de keeper zelf het tot dusverre nog niet eens kon worden met Chelsea over de contractvoorwaarden. Genk heeft inmiddels aangegeven dat de club vanaf vandaag geen spelers meer wilt laten gaan, al houdt de zaakwaarnemer van Courtois nog altijd een slag om de arm.

[UPDATE: Courtois is inmiddels alsnog een verbintenis overeen gekomen met Chelsea]

Jasper zelf lijkt in elk geval totaal niet bezig met enige transfergeruchten. Ondanks een zeer korte vakantie, door zijn Zuid-Amerika trip met het Nederlands Elftal, is hij alweer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Of, zoals Jasper het in Voetbal International omschrijft: "Het kriebelde weer bij mij."

Het komende seizoen ziet hij vol vertrouwen tegemoet. "Er zit heel veel voetbal in deze ploeg. We spelen goed, de sfeer is prima. Wat willen we nog meer. Europe here we come! Volgend jaar wil ik echt Europa in. Dat is het doel voor mij. En als wij deze groep een beetje bij elkaar kunnen houden en ons zo blijven ontwikkelen, vraag ik me af wie ons gaat tegenhouden."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.