Amieux toch echt geschorst tegen Twente

We schreven het na de wedstrijd tegen Excelsior hier al neer: Amieux is door zijn gele kaart geschorst tegen Twente. Want dat hadden we ergens opgevangen. Al snel daarna sloeg echter ook bij ons de twijfel toe. We hebben bij DTH in de loop der tijd namelijk best een aardige database aangelegd met allerhande feitjes en statistieken, maar toen we voor de zekerheid even bij de stats van Amieux keken stond daar toch echt:

In dienst van NEC
Officiële wedstrijden: 12 
Goals:
Gewisseld:
Ingevallen:
Gele kaarten:
Rode kaarten:

Gelukkig blijkt dat ons archief ons wederom niet in de steek gelaten heeft. Amieux heeft dit seizoen inderdaad slechts 4 keer een gele kaart gepakt. Voor de echte statistiek-nerds: drie keer op rij in de afgelopen 3 wedstrijden (Excelsior, Heerenveen en Heracles) en eentje in september, uit tegen PSV. Toch geen schorsing dus, zou je denken. Maar helaas. Blijkbaar heeft Amieux nog een gele kaart open staan uit het vorige seizoen, toen hij nog bij FC Eindhoven rondliep. En dat maakt alsnog 5x geel.

Mooi balen dus, want Amieux stond de laatste maanden prima te voetballen. Het is nu dus afwachten hoe Vloet dit gaat oplossen. Zal hij ervoor kiezen om Nuytinck weg te halen uit het centrum, waar hij de afgelopen weken prima gepresteerd heeft, of zal hij er wellicht voor kiezen om Davids op linksback te laten starten? We zullen het zondag gaan zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.