Vooruitblik: FC Twente-NEC

Na vier gelijke spelen pakte onze boys vorige week eindelijk weer de volle mep. Excelsior werd, in een niet zo beste wedstrijd, met 2-0 verslagen. Aanstaande zondag zal het toch anders moeten als we een resultaat willen behalen bij de landskampioen. De Tukkers speelden afgelopen donderdag nog een wedstrijd voor de UEFA tegen Rubin Kazan. In Moskou werd er bij maar liefst een dikke -15 graden met 2-0 gewonnen, door o.a. een goal van onze Mister NEC.

27-11-2010   NEC-FC Twente   2-4
28-02-2010   FC Twente-NEC   2-1
06-12-2009   NEC-FC Twente   3-4
03-04-2009   NEC-FC Twente   1-1

meer statistieken

Het is maar weer afwachten, welke spelers onze trainert Wiljan Vloet aan de aftrap laat verschijnen. Hij zal het in ieder geval zonder Amieux moeten stellen, die door een nog openstaande gele kaart uit zijn FC Eindhoven periode een wedstrijd schorsing moet uitzitten. Het is maar de vraag of Vloet het aandurft om het centrum van de verdediging, dat momenteel goed lijkt te staan, om te gooien door Nuytinck op linksback te zetten en Otten centraal in te brengen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat hij in plaats daarvan ervoor kiest om Davids op linksback te posteren, een plek die de middenvelder in het verleden meerdere keren met wisselend resultaat heeft ingevuld.

De voorhoede blijft ook een vraagteken. Vloet houdt doorgaans vast aan zijn basiself, maar ook hij zal toch gezien hebben dat vorige week met het inbrengen van George NEC veel meer dreiging kreeg. Dit zou dus kunnen betekenen dat hij ditmaal kiest om te starten met de rappe buitenspeler, ten faveure van de meer statische Goossens of de nog altijd niet overtuigende Chatelle.

Twente daarentegen draait niet alleen in de UEFA cup prima maar ook in de vaderlandse competitie. Met 50 punten uit 23 wedstrijden gaan de Tukkers samen met PSV aan kop en hebben ze een gat geslagen van vijf punten naar nummer drie Ajakkes.

Er zal dus een goeie pot op de mat moeten worden gelegd om punten te halen in Enschede. Maar wie weet hebben de spelers van Preud’homme een extra inspanning moeten geven door die extreme kou, of hier en daar een kleine blessure zou ook niet helemaal vervelend zijn.

Resultaten tegen FC Twente:

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 7 10 17 31 52
Uit 33 6 6 21 29 66
Totaal 67 13 16 38 60 118

De stats zien er dus niet al te hoopgevend uit voor ons, en ook Unibet lijkt niet overtuigd van Nijmeegs succes op Twentse bodem, met een return van 1,30 euro bij een overwinning van Twente tegen maarliefst bijna 9 euri voor een NEC zege. Maar goed, elke wedstrijd is er een, en het kan alle kanten op, om er maar eens een paar inhoudsloze frases tegenaan te gooien.

Succes jongens!

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Davids, Zomer, Nuytinck, Will; Zimling, Schöne, Sibum; Chatelle, Vleminckx, George

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.