Zimling en Will naar NEC

Op de officiële site van NEC is zojuist bekend gemaakt dat Niki Zimling en Nathaniel Will het komende jaar bij NEC zullen spelen.

De Deense middenvelder Zimling (25) vergezelde de Nijmeegse ploeg een paar weken geleden al naar Curaçao. Hij wordt het komende jaar gehuurd van Udinese, waar hij nog een doorlopend contract heeft. Zimling, die als verdedigende middenvelder de beoogde vervanger lijkt van Radomski, laat weten erg verheugd te zijn over de deal: "Het technische en snelle voetbal in Nederland ligt mij wel en de manier waarop NEC zijn interesse toonde, gaf voor mij de doorslag. Die vier dagen in Curaçao en de persoonlijke begeleiding, van onder meer Carlos Aalbers, lieten me zien hoe de werkwijze van NEC is. Uiteraard gaf mijn landgenoot Lasse Schöne me alle antwoorden op de vragen die ik had, dus dat was makkelijk. Ik hoop me snel in Nijmegen te vestigen en kan niet wachten tot de 1e training eind juni begint."

Daarnaast komt ook de 21-jarige Ajacied Nathaniel Will transfervrij over vanuit Amsterdam. De rechtsback tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Hij vervangt dus Mitchell Burgzorg, wiens contract niet verlengd werd, en mag de concurrentiestrijd aan gaan met Niels Wellenberg. Maar ook op links kan Nathaniel blijkbaar uit de voeten, aangezien hij tweebenig is. Oftewel: ook onze Bram mag zijn borst nat maken. Will komt uit de jeugdopleiding van Ajax waar hij op zijn 11e voor gescout werd en was het vorige seizoen zelfs de aanvoerder van Jong Ajax. Will blijkt ook al enige banden met onze club te hebben: "NEC is een mooie club. Enkele familieleden wonen in en rondom Nijmegen en ik ben in het verleden ook al eerder bij een thuiswedstrijd geweest. Mijn oom is er zelfs nog even sportarts geweest! Kortom: ik heb dus wel wat met de club. De gesprekken die ik o.a. met Robbie Wielaert, Dennis Gentenaar maar ook met John Goossens heb gehad, bevestigden voor mij dat de club vol potentie zit en dat we er ondanks het afgelopen matige seizoen, het komend jaar iets moois van gaan maken. Ik wil daar als speler onderdeel van zijn!"

Met de komst van Amieux in het achterhoofd, die ondanks ontkennende berichten van Aalbers in de media ("Ik weet van niks") zelf heeft aangegeven in contractonderhandeling te zijn met NEC, lijkt de verdediging en het middenveld momenteel dus al zo goed als rond te zijn voor het aankomende seizoen. Nu de aanval nog!


Een portret van Nathaniel Will (onze excuses voor de Ajax-spam)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.