Kluivert houdt goed gevoel over aan eerste werkdag bij NEC

Donderdag was voor Patrick Kluivert zijn eerste dag als assistent-trainer van NEC. De voormalig spits van onder Ajax, AC Milan en Barcelona stapte na afloop tevreden van het veld en legde uit dat hij de huidige werkervaring mede te danken heeft aan Wiljan Vloet. In het verleden werkte hij al eens met de trainer van de Nijmegenaren samen bij PSV.

"Je weet wat je keuze is geweest. Je weet ook waarvoor je komt te staan. Dit is me goed bevallen", vertelt Kluivert donderdag aan Omroep Gelderland. "Je praat nu over iets waar je heel veel verstand van hebt. En je wilt natuurlijk wat met je Coach Betaald Voetbal doen. Ik wil ooit voor een grote club staan, maar je moet ergens beginnen", aldus de voormalig topaanvaller.

Zelf voetballen zal Kluivert (34) niet meer doen. "Ik heb nog een spelerslicentie, maar ik voetbal alleen nog in de tuin met mijn kinderen", verklaart hij. De 79-voudig Oranje-international en topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zal tot het einde van het seizoen als assistent-coach fungeren bij de Nijmeegse formatie.

Bron: Voetbalzone

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.