Vooruitblik NEC-Willem II

Nadat onze club afgelopen zaterdag tegen tobclub Ajax het laatste zetje aan Martin Jol wist te geven, is het aankomende zaterdag de beurt om trainer Gert Heerkens een stukje dieper de afgrond in te duwen. Aankomende zaterdag staat namelijk het duel NEC-Willem II op het affiche, een duel dat op papier niet verloren mag worden. Willem II mag zich dit seizoen het lelijke eendje van de Eredivisie noemen en met vier punten uit zeventien duels komen de teams uit de Jupiler League verdacht dichtbij.

Willem II is de eerste club die NEC voor de tweede keer mag ontmoeten dit seizoen. Eerder werd het in Tilburg al een spektakelstuk dat eindigde in het voordeel van NEC. Met onder andere een hattrick van onze topscoorder Vleminckx werd twee keer een achterstand ongedaan gemaakt en stond er na negentig minuten 3-5 op het scorebord. Één voordeel voor ons: NEC’er in hart en nieren, Frank Demouge, is ingeruild voor de ietwat stevige Rigters.

Niet alleen omdat je niet van een degradatiespook mag verliezen, maar ook om de statistieken in ere te houden moet er zaterdag gewonnen worden:

 Eredivisiewedstrijden tegen de Kruikenzeikers
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 22 10 6 6 34 26
Uit 23 6 6 11 31 45
Totaal 45 16 12 17 65 71

Van de laatste elf duels in onze eigen Goffert verloren we slechts één keer: in 2006. Brett Holman bracht de stand nog wel op 1-0 in ons voordeel, doelpunten van ex-NEC’er Kevin Bobson en Mathieu Assou-Ekotto gooiden echter roet in het eten. Van de huidige kern mochten allen Gábor Babos en Mark Otten minuten maken in deze wedstrijd.

Slechts één speler met een verleden bij beide clubs
Waar wij slechts één clubtopscoorder hebben, heeft Gert Heerkes de luxe om over maar liefst vier (!) clubtopscoorders te beschikken. Rigters, Levchenko, Landgren en Lasnik mogen zich allen clubtopscoorder noemen met hun twee doelpunten. Onze topscoorder maakt in ieder geval wel kans om zijn goaltje mee te pikken: Willem II is met veertien doelpunten niet alleen de minst scorende, maar is met 46 tegendoelpunten ook de meest gepasseerde club uit de Eredivisie. Van ons hoeft men met niemand rekening te houden: geen enkele speler van Willem II heeft een verleden bij de nummer één van Gelderland. NEC beschikt daarentegen wel over één speler die ooit één seizoen voor de Tricolores uitkwam alvorens hij naar NEC kwam; u mag raden wie..

Weinig te winnen…
Dat Willem II momenteel samen met Vite$$e het lachertje uit de Eredivisie is, is de mannen van Unibet in ieder geval niet ontgaan. Een overwinning van onze club levert 1,4 keer je inzet op; de laagste winstmarge van deze speelronde. Een gelijkspel staat garant voor 4,2 keer je inleg en mocht je tegen beter weten in toch je geld op Willem II zetten dan krijg je 7,9 keer je inzet terug.

Mocht Willem II in zijn huidige vorm voetballen aankomende zaterdag, en mocht NEC net zo lekker spelen als in de Arena dan zijn de scores uit de jaren 1981 en 2004 niet uitgesloten: beide wedstrijden eindigden in 4-0. In 1981 door een doelpunt van Albert Helsper en een hattrick van Pleun Strik en in 2004 door doelpunten van Robbie Wielaert, Zico Tumba en twee keer ene Youssouf Hersi?. Oh wacht, ik vergat één saillant detail: Richard Liesveld is de leidsman.

Bennieboy

Dit jaar? Ik zeg de helft

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.