Vooruitblik: Heracles Almelo-NEC

Vroeger was het leven van een voetbal supporter een stukje makkelijker, elk weekend speelde je cluppie zaterdagavond 19:30 uur of zondagmiddag 14:30 uur. Meer opties waren er simpelweg niet. Tegenwoordig weet je alleen dat je ergens in het (meestal) weekend mag op komen draven, tussen 12:30 – 20:45 uur. Deze zondag staat er weer zo’n speciale op het programma, om 16:30 uur in Almelo tegen het plaatselijke Heracles. Je moet er maar op komen!

In Almelo zijn ze de laatste maanden snoeihard van hun voetstuk gedonderd, na het succesvolle afgelopen seizoen onder Gertjan Verbeek bevinden de Heraclieden zich weer ouderwets in de onderste regionen van de eredivisie. Het is zelfs zo erg dat we na 8 duels het dubbele aantal punten van Heracles hebben verzameld (10-5). Maar goed dat ze in Tilburg dit seizoen met alles behalve voetbal bezig zijn, anders was het helemaal een beschamende seizoensstart geworden voor de teruggekeerde verloren zoon: Peter Bosz.

Voor ons NEC wordt het tijd om weer wat puntjes te sprokkelen in een uitwedstrijd, wat alleen bij Willem II lukte dit seizoen. Historisch gezien moet dit ook zeker mogelijk zijn. Afgelopen seizoen moest er bij Heracles nog invaller Samuel Armenteros uit de hoge hoed worden getoverd om ons in de slotfase op de knieën te krijgen (2-0). Onze laatste overwinning was een gedenkwaardige wedstrijd tijdens carnaval 2008, wat achteraf het startsein bleek van een ontketend NEC dat maandenlang elke tegenstander van het veld veegde.

04-04-2010 Heracles A. NEC 2-0
07-02-2009 Heracles A. NEC 1-1
02-02-2008 Heracles A. NEC 0-2
20-01-2007 Heracles A. NEC 0-0

Na de nederlaag in Breda heeft Vloet tegen De Treffers wat spelers speeltijd gegeven en hebben Chatelle en George rust kunnen pakken omdat Oranje met Moldavië en Zweden moest afrekenen. Het lijkt er dus op dat Wiljan zondagmiddag een zo goed als fitte selectie tot zijn beschikking heeft! Alleen Babos (rug) en Latupeirissa (enkel) zullen zeker niet aan spelen toe komen. Heracles moet het zonder Cairo doen. Bij NEC staan geen oud-Heraclieden onder contract, maar in Almelo ‘speelt’ Resit Schuurman.  

Zondagavond zullen er zo’n 150 NEC-supporters te laat thuis zijn voor het avondeten, die nemen namelijk plaats in één van de vriendelijkste uitvakken van Nederland. Als het goed is liggen er weer gratis broodjes en koffie klaar voor ons. En nu maar hopen dat onze selectie het voetbal van NAC-uit doortrekt, want dan kan die beloning in de vorm van een aantal doelpunten nooit lang uitblijven. Helemaal niet met een keeper als Remco Pasveer op doel, COME ON NEC!!!

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 35 19 5 11 68 47
Uit 36 12 9 15 58 68
Totaal 71 31 14 26 126 115
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.