Herstel Babos en George duurt langer dan verwacht

Het herstel van Babos en George duurt helaas langer dan verwacht. De ervaren sluitpost is al sinds eind augustus geblesseerd, maar volgens NEC is het nog steeds niet duidelijk hoe lang de Hongaar nog ontbreekt. Gabor zag zijn rentree door een terugslag in het revalidatieproces wederom uitgesteld worden. Dat meldt Omroep Gelderland vrijdagmiddag.

“Op korte termijn is hij er zeker nog niet bij”, verduidelijkte Vloet tijdens de wekelijkse persconferentie. “Maandag wordt hij bekeken door een specialist op het gebied van dit soort rugblessures, maar er is zeker vertraging in het revalidatietraject. Hij heeft nog niet op het veld kunnen trainen, dus het is afwachten.”

Naast Babos is ook aanvaller Leroy George de komende tijd nog niet inzetbaar. De buitenspeler heeft een scheurtje in zijn bot en zal enkele weken moeten rusten. Cayfano Latupeirissa en Damiano Grootfaam zijn wel op de goede weg bij NEC. 

Rémy Amieux, Erton Fejzullahu en Thomas Chatelle keerden deze week wel terug in de selectie. Alle drie kunnen zondag tegen Heracles spelen, maar beginnen vermoedelijk op de bank. Vloet kiest namelijk voor hetzelfde team dat NAC van de mat tikte.

Ook al leverde dat uitduel geen punten op, Vloet wil de lijn van die wedstrijd zondag in Almelo doortrekken. “NAC was goed, net als de week ervoor tegen Feyenoord”, sprak de coach na de vrijdagochtendtraining. “We moeten zorgen dat we weer in ons krachtveld komen: dat we vanuit de combinaties gaan voetballen. Dat lukte tegen Feyenoord en NAC heel goed.”

Vloet verwacht een open en aantrekkelijk duel in Almelo. “Heracles staat te laag. Ze hebben net als wij een voetballende ploeg. Het is daar sowieso altijd lastig voetballen. We zullen ervoor moeten waken dat niet achter hen aan gaan lopen. Want dan kom je nergens. Daar weten zij wel raad mee.”

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Will, Van Eijden, Zomer, Nuytinck; Schöne, Sibum, Zimling, Davids; Goossens, Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.