Selectie concentreert zich op ADO en niet op de financiën

Sinds Swart liet weten dat de financiële situatie van NEC niet al te best is leek heel NEC zich druk te maken om deze situatie. Gelukkig concentreren Vloet en de spelers zich op de volgende, belangrijke, wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Tegenover Omroep Gelderland is Pothuizen vrij relaxed. "Ik heb weleens vaker meegemaakt dat het er financieel slecht voor stond, dat zal allemaal wel weer goed komen." Mogelijk heeft het invloed op het al dan niet verlengen van zijn contract. "Ik zou nog wel een jaartje door willen. Maar als het geld er niet is, dan houdt het op. Heel simpel."

"Ik ga me daar totaal niet druk over maken. Ik ben bezig met NEC om ons veilig te spelen. Ik ben op een leeftijd dat ik me daar niet zo druk over maak", zo zei de 37-jarige speler. Hij denkt dat NEC nog 3 punten nodig heeft om zich veilig te spelen en wil tegen ADO vol voor de overwinning gaan en denkt dat ‘strijd’ hierbij de sleutel zal zijn.

Ook Davids is van mening dat het op strijd aan zal moeten komen. "We hebben het in eigen hand", stelt NEC’er Lorenzo Davids. "Tegen ADO moeten we het beslissen. Maar ADO-uit is altijd moeilijk."

NEC heeft al acht wedstrijden niet gewonnen. "Dat wordt zeker een keer tijd. Vooral nu. Als team spelen we nu redelijk goed, alleen we scoren niet. Dat moet veranderen", vindt Davids, die weer basisspeler is. "Ik begin belangrijk te worden. Ik voel me ook lekker. Ik kan hopelijk zo doorgaan."

De financiële problemen van NEC gaan ook langs Davids heen. "Eerlijk gezegd heb ik het niet gehoord. Ik houd me er niet mee bezig."

Ook Vloet gaf al eerder aan zich niet teveel bezig houden met de financiële problemen bij de club ondanks het feit dat hij niet op de hoogte was van de problemen toen hij tekende. Hij heeft een ander chronisch probleem bij NEC ontdekt: scoren.
 
"We hebben de laatste acht wedstrijden maar twee keer gescoord", rekent trainer Vloet voor. "Dat is dramatisch. Dit is een taakgericht elftal en verdedigend zit het wel goed, maar we hebben te weinig rendement."
 
"Toch kiezen we tegen ADO voor de aanval. Ik wil geen angsthazenvoetbal zien, we moeten met ons hart spelen. Tegen AZ speelden we als team prima, haalden we eruit wat erin zat. Het publiek vond het misschien saai, maar het moest wel zo zakelijk."

Laten we hopen dat de spelers morgen de wedstrijd beter onder controle hebben dan NEC de financiën!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.