Vloet blij met komst Chatelle

Gisteren kwam de al enige tijd in de lucht hangende komst van Thomas Chatelle naar NEC dan toch eindelijk rond. Met Chatelle haalt NEC een ervaren aanvaller binnen, die bovendien bekend staat om zijn assists. Een kwaliteit die NEC de afgelopen jaren node gemist heeft.

Tegenover De Gelderlander toonde Vloet zich dan ook in zijn nopjes over zijn nieuwste aanwinst. "Voor NEC is dit een geweldige deal. Ik ken hem al heel lang, nog uit de tijd dat ik trainer van Roda JC was. Bij Roda waren we sterk op het Belgische voetbal gericht. Chatelle is een speler die vanuit de passing altijd belangrijk is voor de assist. In de periode dat Wesley Sonck aan de lopende band scoorde bij Genk en een transfer naar Ajax verdiende, kwamen tien, vijftien assists van Chatelle. Hij moet bij ons kunnen uitgroeien tot een belangrijke speler."

Chatelle begon zijn professionele loopbaan in België bij AA Gent, waarna hij na een jaar bij KV Mechelen, de oude club van Björn Vleminckx, de overstap maakte naar Racing Genk. Hier speelde hij van 2000 tot 2007 samen met jongens als Orlando Engelaar, Theo Janssen, Bob Peters, Tom Soetaers en de al eerder genoemde Wesley Sonck. In zijn laatste seizoen bij Genk was hij zelfs aanvoerder. Dat was ook het jaar dat Genk verdienstelijk als tweede eindigde in de competitie, achter Anderlecht. Die club nam hem het daarop volgende seizoen over van Genk (klik hier voor een kort YouTube filmpje over deze overstap).

Vorig seizoen zakte Chatelle wat weg in de Brusselse pikorde, vooral door de goede ontwikkeling van de nieuwe publiekslieveling Jonathan Legear. Diverse clubs waaronder AS Monaco zouden interesse getoond hebben in de vleugelspits, maar Chatelle heeft nu dus voor een verhuurperiode bij NEC gekozen boven een definitief afscheid van de Belgische landskampioen. "Wat dat betreft een compliment voor Carlos. De contacten waren er dan wel, maar dan ben je er nog lang niet. Contacten is één, maar je moet er ook scherp op zijn en op het juiste moment handelen", prees Vloet onze technisch directeur.

De komst van Chatelle komt op hetzelfde moment als de mededeling dat NEC de komende jaren een meer diepgaande samenwerking met Anderlecht zal aangaan. Aalbers verklaarde hierover: "Anders was zijn komst absoluut onhaalbaar. Er zit een gigantisch verschil tussen wat wij kunnen bieden en zijn normale salaris." De huurovereenkomst kent dan ook geen optie tot koop, ongetwijfeld tot teleurstelling van menig NEC supporter. De club heeft er echter voor gekozen om een ervaren aanvaller bij de selectie te betrekken met een goede staat van dienst die er direct staat. Bovendien is de hoop dat Chatelle onze miljoenenspits aan wat extra doelpunten zal helpen en NEC aan broodnodige punten dit seizoen, waardoor het toch de investering waard is. Vloet is hier ook heel duidelijk over: "Hij is meteen inzetbaar, heeft in de voorbereiding veel gespeeld bij Anderlecht en vorige week nog negentig minuten meegedaan tegen The New Saints in de Champions League-voorronde. Dit is geen jongen voor de bank."

Pikant genoeg is Chatelle vooral een rechter vleugelspeler, een positie waar onze nieuwe aanwinst Leroy George al meermalen van te kennen heeft gegeven dat het zijn favoriete stek is, ondanks dat George een linksbenige speler is. Ook Fejzullahu was vorig seizoen vaak op de rechter flank terug te vinden. De verwachting is echter dat Chatelle hier eerste keus zal worden en dat George alsnog naar links verhuist. Ook blijft Aalbers hoopvol dat er deze maand nog een vleugelspits aan de selectie kan worden toegevoegd, al is het zeker geen vetpot bij NEC. "We moesten al creatief zijn, hebben natuurlijk ook twee miljoen bezuinigd. Om nóg een speler te kunnen halen, moeten we nu dan ook zeer creatief zijn."

We wachten in spanning af. So far so good!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.