NEC sluit samenwerkingsverband met Anderlecht

NEC en Anderlecht hebben een samenwerkingsverband afgesloten. De Belgische topclub zocht al een tijdje een partner in de Eredivisie en heeft die met NEC gevonden. De huurovereenkomst van aanvaller Thomas Chatelle is het eerste resultaat van een beginnende samenwerking, meldt De Gelderlander.

NEC en Anderlecht hebben al van­af dit voorjaar contact met elkaar. De grootmacht uit Brussels zocht ook een club waar spelers, die net buiten de basis van Anderlecht vallen, uitzicht heb­ben op speeltijd. „Het is afwachten hoe zich de sa­menwerking ontwikkelt”, verklaart technisch directeur Carlos Aalbers. „Beide clubs moeten er wel wat aan hebben. Dat zullen we per geval bekijken. Er is dan ook niks in aantallen vastgelegd, daar gaat het niet om. Je moet het zo zien: als wij voor een bepaalde positie een speler zoeken en Anderlecht heeft juist op die positie een speler die ze graag op niveau willen laten spelen, dan kan NEC een prima optie zijn.”

Zo kwam NEC dus ook bij Chatelle uit, die vorig seizoen bij Ander­lecht zijn basisplek kwijtraakte. De 29-jarige aanvaller ondergaat van­daag de medische keuring. Hij te­kent vervolgens voor één jaar, op huurbasis. Chatelle is waarschijn­lijk zondag in de uitwedstrijd te­gen Willem II al inzetbaar.

Het is dus niet uitgesloten dat er nog meer spelers van Anderlecht de tijdelijke overstap naar De Goffert zullen maken. “Beide clubs hebben de intentie dat dit meer is dan een eenmalig contact”, zegt Aal­bers. “We zullen regelmatig overleg voeren, zeker in de transferperiodes, zoals nu. We kijken dan of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is afwachten hoe zich de samenwerking ontwikkelt.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.