Van Beukering denkt aan het buitenland

Jhon van Beukering (26) ziet een buitenlands avontuur na dit seizoen wel zitten. Zijn con­tract bij NEC loopt in de zomer af. De spits, momenteel op huurbasis actief voor De Graafschap, wil zijn transfervrije status gebruiken om eens over de grens te kijken.

„Ik wil graag een keer in het bui­tenland spelen”, vertelt de spits in het Turkse Belek, waar De Graaf­schap op trainingskamp is. „Ik speel nu tien jaar betaald voetbal en heb alles al wel meegemaakt. Europees voetbal met NEC, Euro­pees topscorer bij NEC, kampioen met De Graafschap en degradatie­voetbal. Alleen kampioen in de eredivisie ben ik niet geworden, maar dat is te hoog gegrepen voor mij. Daarom sta ik best open voor een avontuur in het buitenland, ook omdat ik na dit seizoen trans­fervrij ben.”

Van Beukering speelde deze com­petitie zeven wedstrijden, van een leien dakje ging het niet getuige zijn schamele productie (één tref­fer). „Ik ben bij NEC vorig seizoen aan mijn meniscus geopereerd, maar blijkbaar is dat niet helemaal goed gegaan”, legt hij uit. „Bij De Graafschap werd eerst gedacht aan een cyste in de knie, maar uitein­delijk bleek toch mijn meniscus weer kapot te zijn. Ik heb de laat­ste maanden alleen maar in het krachthonk gezeten. Vooraf had ik niet verwacht nu pas op één doel­punt zou staan.” Hij richt zich nu op de tweede competitiehelft en hoopt dan voor de tweede keer in drie jaar kam­pioen te worden met De Graaf­schap in de eerste divisie. „We staan al bovenaan en worden al­leen maar sterker omdat er spelers na blessures terugkomen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.