Tshibamba naar Cercle? Kabir naar de tandarts +UPDATE

Onderstaand bericht vonden wij op de site van Elf.

NEC gaat mogelijk snel afscheid nemen van Joël Tshibamba. De 21-jarige aanvaller is sinds vandaag op proef bij Cercle Brugge. Bij de Belgische Eerste Klasser hoopt hij een contract af te dwingen. "Al gaat het in eerste instantie om een huurovereenkomst, met daaraan vastgekoppeld een optie tot koop", vertelt diens zaakwaarnemer Ger Lagendijk tegenover ELF Voetbal. Gisteren zaten Tshibamba en Lagendijk om de tafel met Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC. Daar kregen ze te horen dat de toekomst van de speler, die is geboren in DR Congo, niet in Nijmegen ligt. Op 1 december stuurde FC Oss, waaraan de speler was verhuurd, Tshibamba terug vanwege het herhaaldelijk niet nakomen van de regels.

Maandag zou Aalbers tevens een gesprek hebben met Moestafa El Kabir. De aanvaller werd in november uit de selectie van NEC gezet, omdat hij opnieuw te zwaar was bij een weging. Afgelopen week werd al bekend dat El Kabir niet mee zou gaan op trainingskamp naar Estepona, maar een definitief besluit over zijn toekomst zou gisteren bekend worden. "Het gesprek is niet doorgegaan", vervolgt Aalbers tegenover ELF Voetbal. "Tijdens de training met de beloften is hij hard in botsing gekomen en daarbij is hij twee tanden kwijtgeraakt. Volgende week zullen we nu pas om de tafel gaan."

UPDATE

De Gelderlander weet het onderstaande te melden.

De carrières van Moestafa El Kabir en Joël Tshibamba bij NEC lijken voorbij. De twee aanvallers mogen de club deze transferperiode verlaten.

El Kabir en Tshibamba mogen beiden transfervrij op zoek naar een andere club, ook al hebben ze een doorlopende verbintenis in Nijmegen. Mochten ze komende maand tijdens de ‘transferwindow’ geen nieuwe club vinden, dan maken ze het seizoen af bij Jong NEC.

El Kabir (21) was in november al tijdelijk teruggezet naar het beloftenteam. Directe aanleiding was toen een te hoog vetpercentage. Het was niet de eerste keer dat de buitenspeler in opspraak raakte in de afgelopen twee seizoenen. Vorig seizoen botste het ook al met toenmalig toenmalig trainer Mario Been, die hem ook al eens uit de selectie zette. Bij NEC verwachten ze geen verbetering in houding en gedrag van El Kabir, waarop besloten is dat hij mag uitzien naar een andere club.

Datzelfde geldt feitelijk voor Joël Tshibamba. De 21-jarige spits voetbalde dit seizoen op huurbasis voor eerstedivisionist FC Oss. De Brabanders stuurden Tshibamba in begin december terug naar Nijmegen, wegens aanhoudend wangedrag. Ook hij was al verscheidene keren gewezen op zijn gedrag. 
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.