Twee opvallende namen tegen FC Twente

Op de officiële site geeft Wiljan Vloet aan dat de kans groot is dat Rens van Eijden dit weekend gewoon in de basis start tegen FC Twente, ondanks diens knieproblemen. Eerder werd al bekend dat de geplande operatie van Van Eijden was uitgesteld vanwege de schorsing van Otten en de vermeende schorsing van Wellenberg, maar werd er nog aangenomen dat de verdediger op de bank zou beginnen ten faveure van Bram Nuytinck. Vloet is echter zeer duidelijk in zijn betoog: "Als er ook maar één medicus was geweest die me had gezegd dat het meespelen van Rens onverantwoord zou zijn, had ik hem nooit gebeld met de vraag de operatie uit te stellen. Het risico is nul. In principe ga ik er nu vanuit dat hij in de winterstop geopereerd wordt, maar eigenlijk kijk ik dan al te ver vooruit. Na deze wedstrijd weten we meer."

Ook Rens van Eijden zelf toonde zich tegenover Omroep Gelderland niet verontrust. "Ik heb het ook met de andere knie gedaan. Er is natuurlijk altijd een kans dat het erger wordt, maar daar gaan we niet vanuit. De afgelopen drie dagen is het goed gegaan. De knie voelt goed. En of het Janko, Suarez, Poepon, of wie dan ook, je moet er staan."

De eerder nog verwachte vervanging in het centrum van de verdediging, Bram Nuytinck, lijkt zelfs helemaal niet in het stuk voor te gaan komen. De linksback positie zal, naar het zich doet aanzien, worden ingenomen door Remy Amieux. Vervelend voor Bram, maar niet geheel onverwacht gezien de wisselvallige optredens dit seizoen op de linksback positie voor de van huis uit eigenlijk centrale verdediger. Maar zoals het spreekwoord luidt, de een zijn dood is de ander zijn brood, en Amieux is in ieder geval zeer verheugd om eindelijk weer eens een basisplaats te hebben. En zeker tegen FC Twente. "Dit is echt een superwedstrijd om te mogen spelen. Twente is natuurlijk de kampioen. Maar we treffen ze op een goed moment. Ze hebben net een zware wedstrijd tegen Inter en een reis gehad. Ze zijn misschien vermoeid en dus zullen wij flink tempo moeten spelen en vol de duels ingaan." Zijn directe tegenstander Bryan Ruiz is zeker niet de makkelijkste opponent op de Nederlandse velden. "Dat is de top, de beste speler in de competitie. Ik ga hem heel kort dekken. We zullen goed moeten communiceren om hem af te stoppen. Maar ik zal ook zeker proberen om mee naar voren te gaan over de linkerflank, dat is nou eenmaal mijn speltype."

Ook Vloet heeft er vertrouwen in dat er iets te halen valt bij de landskampioen. Makkelijk zal het echter niet worden, beseft hij terdege: "FC Twente is gewoon een hele goede ploeg. Bijvoorbeeld tegen AZ hebben ze fantastisch gespeeld. Tegen Inter trouwens de 1e helft ook. Ondanks dat er wat afwezigen zijn bij hen morgen, houden ze ruim voldoende kwaliteit over. De wedstrijd tegen Inter Milan heb ik ontspannen voor de tv gezeten. Ons voorwerk was klaar en dan hoop je als trainer alleen maar een stunt voor een Nederlandse ploeg." Een zware dobber dus voor een ploeg die vorig weekend nog vier treffers om de oren kreeg. De arbitrage bij de wedstrijd tegen Utrecht zit Vloet duidelijk nog altijd niet lekker. "Voor ‘als’ koop je helemaal niks, maar met 11 man tegen FC Utrecht waren onze winstkansen toch echt groter geweest. Het grootste verlies in Utrecht was natuurlijk de 3 punten, maar ook met het feit dat we weer moeten gaan schuiven met de opstelling ben ik niet blij. Dat is gewoon niet ideaal. Ik ben nog niet tevreden met het huidige aantal punten en wil er graag nog een paar meer voor de winterstop."

Het devies is dus winnen tegen een hopelijk toch ietwat vermoeid Twente, dat de laatste weken in de competitie toch al punten aan het morsen is. Zaterdag zal men er dus ongetwijfeld vol bovenop klappen en kunnen we de drie punten weer eens in eigen huis houden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.