Ten Voorde in actie voor Nederlands elftal

Op het laatste moment kreeg hij het te horen: Rick ten Voorde werd opgeroepen door de bondscoach van het Nederlandse elftal onder de negentien jaar, Wim van Zwam. Hoewel hij in eerste instantie niet tot de eerste selectie behoorde werd hij alsnog opgeroepen na een blessure van de Ajacied Geoffrey Castillion. Hier ontmoet hij onder andere Vicento van ADO, Schenkeveld van Feyenoord en Bacuna van FC Groningen.

Dinsdagavond mocht hij meteen onder het toeziend oog van Been & Beenhakker meespelen in het duel tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Onder leiding van scheidsrechter Bekebrede eindigde het duel op sportpark De Gaard van voetbalclub NEO’25 uit Waalwijk in een remise. Nederland keek na acht minuten al wel tegen een achterstand aan door een doelpunt van Jacob Mellis, middenvelder van Chelsea, maar kon deze achterstand in de slotfase toch nog goedmaken: Ajacied Lorenzo Burnet maakte de gelijkmaker.

Rick ten Voorde viel in de 73ste minuut in voor Feyenoorder Jerson Cabral en kwam verder niet tot een opmerkelijk nieuwsfeit.

Het duel gold als voorbereiding op de eliteronde van de EK-kwalificatie. Aan het einde van de maand mei strijd Nederland hierin om een ticket samen met Polen, Slowakije en Duitsland.

Zal dit jonge talent ook mee mogen doen met de EK-kwalificatie?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.