Rens van Eijden pakt cadeautje niet uit

Rens van Eijden; vandaag werd deze talentvolle verdediger 22 jaar. Hij werd door de bondscoach van Jong Oranje de afgelopen dagen alsnog opgeroepen vanwege de blessure van Daryl Janmaat van SC Heerenveen. "In de basis zou een mooi cadeautje zijn", zei Rens voor de wedstrijd. En dat cadeautje kreeg hij van bondscoach Cor Pot want hij mocht vanaf de aftrap starten.

En Rens begon de wedstrijd meteen met een domper. Hoewel Jong Oranje de betere partij was, kwam Jong Polen toch op voorsprong op de Vijverberg. Twintig minuten had spits Cetnarski nodig om Jong Polen aan een doelpunt te helpen. Rens van Eijden zag er bij dit doelpunt niet zo heel goed uit. De verdediger van NEC werd gemakkelijk door de benen gespeeld waardoor de spits van GKS Belchatów vrij stond en zo ongehinderd kon binnen schieten.

In de dertigste minuut was het opnieuw Polen dat de tweede kans van de wedstrijd kreeg. En weer, u raadt het al, was het Van Eijden die er niet lekker bijzat. De verdediger keek overal maar niet waar hij moest kijken: naar zijn directe tegenstander. Zo stond kweetznnaami helemaal vrij en kon een doelpunt nog worden voorkomen door knap keepwerk van keeper Tim Krul.

In de 41ste minuut kreeg Jong Polen de derde kans van de wedstrijd. Rens van Eijden was deze keer te laat bij een vrije trap en had geluk dat Tim Krul wederom goed keeperswerk verichtte.

”Het klopt achterin totaal niet. Tim Krul moet er echt iets aan doen om zijn twee centrale verdedigers aan het draaien te krijgen”. Dit waren de woorden van de commentator aan het einde van de eerste helft. Hiermee doelde hij op Chelsea-speler Bruma en Rens van Eijden, die met stip de slechtste man van het veld was. Jong Polen kreeg in de hele eerste helft welgeteld drie kansen en toch stonden ze verdiend op een 0-1 voorsprong. Jong Oranje had dan wel veel meer balbezit, maar creëerde minder goede kansen dan de Polen.

Zijn fouten herstellen kon Rens niet. In de tweede helft besloot bondscoach Cor Pot hem in de kleedkamer te laten en hem te wisselen voor Nick Viergever, spelend bij Sparta Rotterdam. O ja, Jong Oranje won uiteindelijk nog met 3-2 door doelpunten van Biseswar (2x) en Siem de Jong en uiteindelijk stond het defensief een stuk beter.