Tactische wijziging Vloet levert punt op in Kerkrade

Het is een drukke week voor NEC. Na de wedstrijd tegen Groningen van afgelopen zaterdag wacht komende zondag de jaarlijkse kraker tegen de vistassen, maar tussendoor was daar vanavond ook nog ‘even’ de wedstrijd tegen de huidige nummer 4 op de ranglijst, Roda JC. De Limburgers draaien een prima seizoen en konden bij winst vanavond zelfs even in punten gelijk komen met koploper PSV. Aangezien Roda met slechts twee spitsen speelt en veel bewegende middenvelders, besloot Vloet vandaag eens een tactische omzetting uit de hoed te toveren. NEC verscheen met een heuse 3-4-3 formatie aan de start, met achterin Zomer, Otten en Nuytinck, terwijl Will was doorgeschoven naar het middenveld om zo de opbouw van de Limburgers te verstoren.

NEC leek lange tijd goed in hun opzet te slagen. Roda JC kwam nauwelijks aan uitgespeelde aanvallen toe en leek zich geen raad te weten met de zeeën van ruimte die hen op de flanken geboden werd door de NEC-defensie. Helaas kwam ook NEC nauwelijks aan voetballen toe en oogde het geheel nogal rommelig en saai. Dit leidde ertoe dat de rust zonder al te veel problemen of kansen van beide zijden werd bereikt.

In de tweede helft leek hetzelfde spelbeeld zich te ontvouwen. Waar je echter meer flankspel van Roda JC zou verwachten, daar viel het eerste doelpunt alsnog door het drukke midden. In de 50e minuut mocht Roda JC verdediger Kah weer eens ver opkomen en waar zijn inzet nog door Otten werd weggekopt, daar viel diens kopbal voor de voeten van Djum, die de bal dwars door het centrum bekeken langs Cillessen in de linkerhoek schoot: 1-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, aangezien NEC tot dat moment nog bitter weinig aanvallende intenties had getoond. In de 56e minuut moest Zimling met maagklachten het veld verlaten en zijn vervanger, Chatelle, leek de Nijmegenaren een nieuwe aanvalsimpuls te geven. NEC begon wat meer te combineren en in de 58e minuut leidde dit al tot een aardig schot van Schöne. Daar bleef het echter bij. In de 72e minuut besloot Vloet tot een drastische laatste ingreep met het inbrengen van Fejzullahu en Ten Voorde, maar nog voordat hij de kans kreeg tot deze wissel scoorde NEC ineens de gelijkmaker. Will legde terug op Sibum, die de bal niet lekker raakte maar wiens inzet toevalligerwijs Vleminckx op zijn weg vond. Die werkte de bal langs de Roda-keeper, met hulp van een goed oplettende grensrechter die terecht de buitenspel-claims van Roda JC negeerde. Erton en Rick mochten hierna dus weer terug naar de bank.

In de 75e minuut viel Goossens uit met op het oog een hamstring-blessure. Hij werd vervangen door Fejzullahu. Ook Ten Voorde kwam vlak voor tijd nog in het veld voor Schöne, maar het gelijkspel was toen al binnen. Even was het nog zweten toen Vleminckx een vrije trap bijna in eigen doel kopte, maar uiteindelijk mochten de mannen van Vloet met een verdiend punt de douche opzoeken. Vier punten uit twee wedstrijden dus, wij gaan ervan dat het zondagmiddag 7 uit 3 wordt!

Klik hier voor de statistieken van Roda JC – NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.