Shit, auw en foei

Na het behaalde punt vandaag bij Roda werd bekend dat er maar liefst 6 NEC spelers last hadden van diarree. Volgens onze trainer Vloet was het zelfs zo erg dat hij in de rust de kleedkamer is uitgevlucht omdat "het niet te harden was."

Vooral Niki Zimling had er last van. Hij was ook de enige speler die vanwege de broekrace gewisseld werd. Bij de aankomst van de spelersbus in Nijmegen was Zimling duidelijk aangeslagen en hield hij de hand op zijn maag alsof hij ieder moment weer het kleine kamertje op kon zoeken.

Teammanager Ton Spaan wist ons te verzekeren dat we geen zorgen hoefden te maken voor zondag.

Zimling was niet het enige slachtoffer van de zaak met een luchtje, aldus Vloet: "En ik vrees dat John Goossens een spierscheuring heeft opgelopen, doordat hij te lang door moest gaan. Je verliest veel vocht in zo’n situatie. Dat is niet goed." We zullen de komende dagen wel horen of Goossens er zondag bij kan zijn.

Jasper Cillessen, misschien wel de revelatie van het seizoen tot nu toe, had vandaag eens genoeg van de supporters van de thuisclub en besloot na het fluitsignaal de Limbo’s eens lekker uit te zwaaien.

"Dat moet hij niet doen, daar heb ik hem op aangesproken", zei NEC-trainer Wiljan Vloet, die met armgebaren de goalie maande tot stoppen met klappen. "Tegen Heracles kreeg hij ook al bier en de nodige krachttermen over zich heen, terwijl hun supporters in de hekken hingen. Toen reageerde hij wel goed. Maar hij is nog jong, dit hoort bij het leerproces dat hij doormaakt." Aldus Vloet tegenover de Telegraaf.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.