Scheidsrechter Vink vindt weinig sympathie bij NEC

Gisteren was de wedstrijd na een goede 20 minuten eigenlijk al gespeeld door het wegzenden van Mark Otten, al mocht NEC tot 5 minuten voor tijd nog altijd hoop koesteren op een puntje. Met 10 man tegen 11 Utrechters, plus een scheids, is echter geen makkelijke opgave. Het is altijd makkelijk om te roepen dat je de scheids tegen hebt, maar we kunnen wel constateren dat gisteren diens beslissingen helaas vaak voor ons de verkeerde kant op vielen. Objectief gezien kun je beide kaarten voor Otten wellicht geven, al is het wel frappant dat het eerste geel van Otten een haast identieke actie was als de eerder onbestraft gebleven charge van Silberbauer, terwijl het incident in het penaltygebied toch vooral een fraaie snoekduik van onze eigen Frankie was (bedankt Frank!).

Wiljan Vloet was tegenover de Gelderlander dan ook niet echt te spreken over arbiter Vink. "Je gaat hier met veel vertrouwen heen en dan krijg je zo snel onterecht rood. Ook aan het tweede doelpunt ging een verkeerde beslissing vooraf", oordeelde Vloet. "Eigenlijk hadden we het na die rode kaart aardig onder controle, maar een goed resultaat zat er jammer genoeg niet in." Frank Demouge was zich in elk geval van geen kwaad bewust. "Hij raakte me gewoon, ik ga niet zomaar liggen", antwoordde de spits van Utrecht desgevraagd aan Omroep Gelderland. Wellicht dat Otten dan uitsluitsel kan geven? "Ik zeg helemaal niks, vraag het maar aan de scheidsrechter. NEC heeft het beleid dat spelers met een rode kaart niks daarover mogen zeggen." Nee dus.

Bram Nuytinck wilde wel de interne opinie vanuit de kleedkamer onthullen. "Die rode kaart en die strafschop heb ik niet teruggezien, maar ik hoorde dat het niet terecht was." Bram zette ook vraagtekens bij de beslissing van Vink voorafgaand aan het tweede doelpunt. "Maar voor de 2-0 krijg ik een vrije trap tegen, waarbij ik puur de bal speelde. Ik denk wel dat we een beetje zijn benadeeld hier." Na het wegzenden van Otten besloot Vloet om met drie verdedigers te gaan spelen en dus schoof Nuytinck, net als tegen Roda JC, door naar centraal rechts in de verdediging. Op deze positie speelde hij wederom een goede pot en kon NEC lange tijd de achterstand beperkt houden. Over deze tactische omzetting verklaarde Bram laconiek: "Het is wel eens vaker voorgekomen, ik vind het geen probleem. Wel lekker om centraal te spelen. Misschien volgende week weer."

Met Otten geschorst en Van Eijden deze week op de operatietafel lijkt het inderdaad aannemelijk dat Vloet ervoor zal kiezen om Nuytinck wederom centraal naast Zomer op te stellen. Wellicht dus weer eens een basisplaats voor linksback Amieux tegen FC Twente? We zullen het gaan zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.