NEC geflatteerd onderuit tegen Utrecht

Vandaag moest NEC in Utrecht aan de bak zonder Sibum (geschorst) en Van Eijden (knieblessure). Davids nam de plaats in van Sibum op het middenveld en Chatelle mocht hierdoor op linksbuiten beginnen. Otten begon op de plek van Van Eijden.

De eerste twintig minuten waren vooral aftasten, met als enige echte wapenfeit een schot van Zimling dat goed werd gepareerd door Vorm. In de 18e minuut kreeg Mark Otten geel na een charge achterop ex-NEC’er Demouge. Drie minuten later stak Otten ietwat dom een handje uit richting Demouge in het strafschopgebied. Die bedacht zich geen moment en zette een fraaie snoekduik in. Penalty voor Utrecht en geel nummer twee, en dus rood, voor de ongelukkige Otten. Van Wolfswinkel zette Utrecht vanaf de penaltystip met zijn elfde treffer (evenveel als Vleminckx dus) op 1-0. NEC toonde zich echter strijdvaardig, al was Vink wat kinderachtig toen hij 2 minuten later Zimling geel toonde voor een wegwerpgebaar. Schöne zag kort hierop zijn inzet gekraakt worden door Vorm. Na een goed half uur spelen begon de numerieke meerderheid van Utrecht toch te tellen. Cillessen en Zomer hielden NEC in deze fase in de race, met goede reddingen op inzetten van Silberbauer, Nijholt, Duplan en Cornelissen. De rust werd hierdoor zonder verdere kleerscheuren gehaald.

Waar iedereen verwachtte dat Utrecht in de tweede helft zou aanzetten om de overwinning zeker te stellen, daar bleek de ploeg vooral zeer behoudend en weinig aanvalszuchtig te zijn. NEC zette daar veel strijd en drang naar voren tegenin, maar dit leidde niet tot echte kansen. De grootste kans was aan de overzijde voor Van Wolfswinkel, die de bal geheel vrij voor het doel over Cillessen en naast de goal wipte. Na een klein uur spelen haalde Vloet Vleminckx en Chatelle naar de kant voor Fejzullahu en George. Het spelbeeld veranderde echter weinig en zonder balvast aanspeelpunt Vleminckx voorin werd de druk op het NEC doel alleen maar groter. In de 84e minuut moest het dapper strijdende NEC dan toch eindelijk capituleren. Cillessen redde een harde inzet van Wuytens nog wel, maar Duplan scoorde in de rebound de 2-0. Nog geen minuut later stond het ook al 3-0 door een goal van Nesu. En hoe onverdiend ook voor de Utrechters, ook de 4-0 ging er vlak voor het eind van de wedstrijd nog in via Demouge, na een slechte terugspeelbal vanaf het middenveld die zeer eenvoudig onderschept werd door de voormalige centrumspits van NEC.

Een vervelende wedstrijd dus voor NEC, die eigenlijk na de rode kaart voor Otten en de vroege 1-0 achterstand al gespeeld was. Utrecht krijgt met de zeer geflatteerde 4-0 eigenlijk ook veel meer dan waar het recht op had. Volgende week komt de huidige landskampioen op bezoek, dus hopelijk kunnen onze jongens deze wedstrijd snel achter zich laten en fris vooruit werken naar die pot.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.