RKC hoort in de eerste divisie

De officiële site meldt vandaag dat de autoriteiten in Waalwijk voor de wedstrijd RKC-NEC geen andere regeling kunnen aanbieden dan een verplichte buscombi voor NEC supporters. Onze club geeft in hetzelfde artikel aan zich niet bij deze regeling neer te leggen en heeft om opheldering gevraagd. De achtergrond hieronder één op één van de officiële site.

Vanuit Waalwijk zijn meerdere oorzaken aangegeven om tot de gegeven argumenten te komen. Door de infrastructuur en ligging van het stadion is de wenselijke politie-inzet niet mogelijk, waardoor men niet kan garanderen dat auto’s veilig kunnen vertrekken na afloop wedstrijd.
Daarnaast hebben er zich bij twee eerder gespeelde wedstrijden dit seizoen in Waalwijk, waar een autocombi nog wel tot de mogelijkheden behoorde, problemen voorgedaan. Hierdoor hebben de lokale autoriteiten besloten geen risico’s meer te nemen. Naast N.E.C. zullen ook clubs als Roda JC, FC Utrecht, Vitesse, Feyenoord en Heracles Almelo, die in het verleden ook een andere vervoersregime hadden, deze uitwedstrijd alleen per buscombi kunnen bezoeken.

Tot de genoemde incidenten behoort waarschijnlijk dit verhaal van een paar FC Groningen supporters die op schandalige wijze werden opgepakt in Waalwijk. Zo kun je dus ook je eigen incidenten creëren om vervolgens met harde maatregelen te komen. Het wordt hoog tijd dat naast alle financiële, commerciële en sportieve eisen de KNVB ook aandacht geeft aan de manier waarop clubs hun gasten ontvangen. Want als je dat niet op een normale manier kunt, dan hoor je niet in de eredivisie thuis.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.