Van den Eede terug in Nederland

”Bartje, Bartje, Bartje van den Eede, Bartje, Bartje, heuj, heuj, heuj”. Dit liedje klonk een paar jaar lang in de Goffert omdat Bart er weer eens voor zorgde dat er in de slotfase wat dreiging ging komen. Hoewel de Belg het niet van zijn enorme kwaliteiten moest hebben, herinnert iedereen zich hem nog in Nijmegen en omstreken. Met zijn torenhoge lichaam was hij een zeer goed aanspeelpunt en dit resulteerde erin dat hij een zogenaamde ”alles-of-niets”-slotfase tot een goed einde kon brengen.

Nu gaat hij wederom zijn brood verdienen in Nederland, ditmaal een stapje lager. FC Eindhoven huurt de 32-jarige spits de komende zes maanden en bedong daarnaast ook een optie tot koop bij zijn huidige club FC Dender. ”Een speler met veel kracht in het strafschopgebied, heel gedreven, en bereid om andere talenten gebruik te laten maken van zijn ervaringen” waren de lovende woorden van de technisch directeur van de nummer veertien van de Jupiler League. Precies zoals we hem kennen!

Om het verhaaltje nog effe compleet te maken:

De man uit Hamme in dienst van NEC
  Wedstrijden Gewisseld Ingevallen Gele krt. Rode krt. Doelp.
Eredivisie 20 6 5 3 0 5
Beker 2 2 0 0 0 1
Vriendschappelijk 11 3 4 0 0 10
Play-offs 2 0 2 0 0 0

En nu maar hopen dat we volgend seizoen FC Eindhoven niet meer loten met de beker, Van den Eede had die goaltjes weer net wél gemaakt!

Mogelijk binnenkort weer te zien in de Goffert?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.