Bram Nuytinck wint als enige niet

Bram Nuytinck is de enige NEC-er die deze week met zijn nationale elftal onderuit ging. Nadat eerst Erton Fejzullahu met Jong Zweden met 0-2 wist te winnen van Jong Portugal, Rens van Eijden met Jong Oranje met 3-2 won van Jong Polen en tot slot Rick ten Voorde met het Nederlandse elftal onder de achttien jaar met 1-1 gelijk speelde tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland was het woensdagavond ook de beurt van Bram Nuytinck met het Nederlandse beloftenelftal tegen Slovenië.

Bram Nuytinck had het in het begin lastig in het duel met de Slovenen. Niet dat dit aan hem lag, maar aan het hele team: zowel defensief als opbouwend was het team van Piet Schrijver niet bij de les. Het is dat ook niet raar dat er in deze twintig minuten werd gescoord én nog wel met een Nederlands tintje: Tim Matavz, speler van FC Groningen, scoorde in de negentiende minuut.

Ook de 2-0 viel, net na de rust, en hierin had Bram Nuytinck onbewust een grote rol. Na een kopduel lag Bram, die de ervaren spelers van NEC uit de basis houdt, knock-out op de grond. De scheidsrechter deed echter niet wat hij moest doen en liet gewoon doorspelen. De Slovenen waren zo sportief om maar eens een paar keer te schieten op die lelijke doelman van Vitesse, Eloy Room, wat warempel resulteerde in een verdubbeling van de score: de bal werd door Mijatovic tegen de nog steeds in het strafschopgebied liggende Bram Nuytinck geschoten en belande zo in de netten (heeft ie eigenlijk toch nog een doelpuntje gemaakt).

Charlison Benschop redde de Nederlandse eer in Slovenië toch nog een beetje: hij kopte de 2-1 vrij binnen. Bram Nuytinck was één van de drie spelers die de hele wedstrijd speelden. Ook Nijmegenaar Nacer Barazite, die in zijn jeugd het prachtige rood-zwart-groen van NEC mocht dragen, stond in de basisopstelling. Nu speelt hij voor Arsenal.

Niet gescoord, wel één van de drie die negentig minuten heeft gespeeld!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.