Reacties Vloet, Sibum, Schöne en Will

De 3-0 overwinning op Feyenoord was een heerlijke opsteker na een week waarin AZ ons overklaste en FC Dordrecht ons puur op mentaliteit in een vroeg stadium de beker uit knikkerde. Ook Vloet zag er voor de camera’s van Eredivisie Live een stuk blijer uit dan de afgelopen dagen. "Ik vond dat we in de eerste helft echt heel goed speelden. Met veel power en veel drang naar voren", constateerde de trainer. Gezien de personele problemen door blessures van Chatelle, George en Latupeirissa en de schorsing van Goossens was dit inderdaad een prettige verrassing. "Ondanks de vele wisselingen in het elftal hebben mijn spelers het goed gedaan. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat het belangrijkste is dat ze met een goede instelling het veld in gaan. Dat hebben ze vandaag gedaan en daar verdienen ze een groot compliment voor. We hebben laten zien wat we kunnen."

Ook Sibum speelde weer eens een goede wedstrijd, na een wat tegenvallende seizoenstart van de doorgaans toch stabiele middenvelder. Samen met Zimling vormde hij eindelijk dat solide hangslot op het middenveld dat iedereen vooraf gehoopt had maar dat tot dusverre nog niet echt uit de verf gekomen was. "We wisten vooraf dat we wat moesten rechtzetten na donderdag. Dat is ons aardig gelukt. We hadden constant het initiatief, maar verzuimden voor rust verder uit te lopen. Uiteindelijk wordt het dan toch nog 3-0 en dat is in mijn ogen de terechte weerspiegeling van vandaag. Deze zege was dik verdiend."

‘Man of the Match’ Lasse Schöne komt iedere week een stukje meer terug op het niveau van voor zijn langdurige blessure. Gisteren liet hij bij vlagen weer zijn oude klasse zien. Bij de 1-0 stond hij goed geposteerd en rondde beheerst af. Ook strooide hij met goede dieptepasses, waar eigenlijk zeker een of twee doelpunten meer uit hadden moeten vallen. Tegen Omroep Gelderland verhaalde hij: "De eerste helft dacht ik al: we kunnen ze pakken. We speelden goed en hadden veel kansen. Bij de 2-0 weet je: dit geven we nooit meer uit handen. Ik denk dat we de eerste helft heel grote kansen hebben en als je die maakt, dan maak je het jezelf makkelijker. Daar hebben we toch wat last van, maar gelukkig bleef het rustig en pakten we het goed op." En licht eufemistisch over zijn eigen spel: "Het ging wel lekker ja. Waar ik graag naartoe wil, dat was vandaag te zien denk ik. Het is gewoon heerlijk na de blamage van donderdag."

Rechtsback Nathaniel Will speelde ongetwijfeld zijn beste wedstrijd van het seizoen. Waar menig supporter nog niet helemaal overtuigd is van zijn verdedigende kwaliteiten, daar liet hij vandaag zien dat hij als opkomende back goud waard kan zijn. Voortdurend stoomde hij op langs de rechterflank en zijn assist zorgde voor de bevrijdende 2-0. In de eerste helft was hij zelf ook al dicht bij de 2-0 geweest, maar Van Dijk redde bekwaam op zijn inzet van dichtbij. Wellicht dat de tegenstander van gisteren toch wat extra’s los maakt in de jonge Lelystadter (Lelystedeling? Lelyer? Nou ja, geboren in Lelystad dus)? "Elke keer is het een speciale wedstrijd. Al voel ik me geen Ajacied meer, hoor. Daar ben ik nu wel klaar mee", grijnst Will tegenover De Gelderlander. De wedstrijd tegen Feyenoord was de eerste waar hij voor zijn gevoel echt tevreden over kon zijn. "Ik heb moeten wennen aan de eredivisie. Het is gewoon heel anders. Bij Jong kreeg je ook te maken met eredivisiespelers. Maar die gingen er dan op de een of andere manier toch niet honderd procent voor. Op dit niveau maak je dat niet mee. Alles gaat in een enorm tempo. Elk duel is een gevecht dat je moet winnen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.