Reacties Vloet, Babos en Goossens

De rode kaart voor Sarpong was Vloet even in het verkeerde keelgat geschoten. "De vrije trap was helemaal terecht. Maar om in die fase in de 90e minuut met die stand bij een strafschop ook nog een rode kaart te geven, waar in mijn optiek die speler ook nog niet eens een echte scoringskans heeft, dat vind ik zo zwaar gestraft. Negentig minuten heb ik niks gezegd, en dan doe ik zo-" maakt Vloet een wegwuifgebaar "-ook een beetje uit frustratie natuurlijk, en dan word je weggestuurd. Alleen maar voor die handbeweging. Dat vond hij [ed DTH: Luinge] respectloos. Het hoort ook niet, laat ik dat voorop stellen, maar ik heb niks gezegd."

"Ik denk dat we de eerste twintig minuten zeker 4, misschien wel 5, 100% kansen gehad hebben. Je moet dan eigenlijk gewoon met 2 of 3-0 voor staan. Daarna hebben we het even moeilijk gehad. Tweede helft kregen we een heel ongelukkige goal tegen. Dan hebben we nog alles gegeven wat we in ons hadden, ook nog kopkansen gecreëerd, lopende kansen, dan denk ik dat we hier niet terecht verliezen."

Ook aanvoerder Babos had er goed de pest in. "We hebben verzuimd om na de 0-1 de wedstrijd op slot te doen. Eigenlijk moet je na twintig minuten 2 of 3-0 voor staan en dan is de wedstrijd gespeeld. Dat gebeurt niet en dan krijg je aan de andere kant een terechte penalty tegen. En daarna spelen we in de tweede helft eigenlijk ook best goed, maar dan krijg je weer een ongelukkig doelpunt tegen. Dan krijg je nog een paar goede kansen, maar hij gaat er gewoon niet in. Dat is de laatste tijd ons grote probleem. En de laatste twee doelpunten, tja, die zijn voor de statistiek. Het mag niet gebeuren, maar ja."

Toch helpt zo’n laatste fase met tegendoelpunten en zelfs een rode kaart niet bepaald mee, met het oog op de nog komende duels. "Dat is waar natuurlijk. Ik dacht na een uur spelen: wij gaan hier gewoon met drie punten naar huis toe. Dat is helaas niet gebeurd, en dus moeten de komende zes wedstrijden voor ons een grote finale worden."

John Goossens was de absolute uitblinker bij NEC. In het nieuwe 4-4-2 systeem excelleerde de middenvelder. "Dit systeem voelt heel fijn, ik krijg veel vrijheid. En we creëerden ook meer kansen, maar het volgende punt is dat we ze moeten afmaken. Dat lukt niet en is verschrikkelijk zuur." Goossens vond dat NEC vergat zichzelf te belonen. "Na de 1-0 moeten we ook 2-0 en 3-0 maken. Ikzelf had er ook minimaal één meer moeten scoren. Dit is zo vervelend, we moeten dit verwerken en maar weer doorgaan, want we hebben nog hard punten nodig."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.