NEC verliest geflatteerd in Heerenveen

NEC heeft in Heerenveen de vijfde nederlaag op rij geleden. Ondanks zeer attractief voetbal gingen NEC met 4-1 onderuit in Friesland.

Het was NEC dat in de openingsfase steeds gevaarlijk werd door slecht ingrijpen van de Friese defensie. Er was nog geeneens een minuut gespeeld toen John Goossens opdook voor Henk Timmer, maar de doelman keerde het te zachte schot. Aan de andere kant overkwam het grote talent Djuricic hetzelfde. De beste doelpoging in het begin was van Jeffrey Sarpong, maar Henk Timmer redde. NEC draaide uiterst soepel in het nieuwe 4-4-2 systeem en de logische 0-1 volgde. Na twaalf minuten kreeg Goossens alle tijd en ruimte om zijn befaamde traptechniek te etaleren. De middenvelder profiteerde daarvan optimaal met een knal in de rechterhoek, al moet gezegd dat Timmer het schot totaal verkeerd beoordeelde.

De linkspoot was even later dichtbij zijn tweede treffer, Timmer voorkwam dat. Daarna drong Heerenveen wat meer aan, maar NEC wankelde niet, totdat Beerens heel gemakkelijk over het uitgestoken been van Ramon Zomer viel. De strafschop werd benut door Sibon: 1-1. NEC nam veel minder initiatief dan in de boeiende openingsfase en Gabor Babos voorkwam een treffer van Vayrynen.

Na rust scoorde uitblinker Goossens bijna op miraculeuze wijze met zijn hak, maar de bal werd nog van de lijn gehaald. Aan de andere kant werkte Sibon met veel geluk een bal binnen: 2-1. NEC speelde vol op de aanval, maar gaf wel veel ruimte weg, waarvan ex-NEC’er Beerens bijna kon profiteren. Na een schitterend aangesneden hoekschop van Goossens kopte Zomer volkomen vrijstaand van dichtbij naast. Uit opnieuw een corner van Goossens werd een inzet van Radomski van de lijn gehaald. Zomer was even later weer dichtbij een treffer met een kopbal.

In de counter sloeg Assaidi bijna toe namens Heerenveen. NEC ging nog offensiever spelen met Patrick Pothuizen als vijfde aanvaller en hield een ware stormloop en weer zag Zomer een kopbal geen doel treffen, Timmer reageerde scherp. Na een overtreding op Losada werd Sarpong zwaar bestraft met rood en werd Vloet naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Luinge. Breuer benutte de penalty en Fazli maakte er nog 4-1 van.