Reacties Radomski, Nuytinck en Wellenberg

Gisteren verloor NEC in een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiend had. Verdedigend kende NEC tot het rood van Nuytinck eigenlijk weinig problemen, aanvallend kon het echter geen vuist maken. Na de rode kaart maakte Utrecht handig gebruik van de plotselinge ontregeling in de NEC defensie om alsnog de volle winst naar zich toe te trekken.

"Ik baal hier ongelooflijk van, ben echt boos op mezelf. Ook al is die tweede kaart zwaar, ik kríjg hem wel. Ik moet zorgen dat zoiets me niet overkomt", verzucht de jonge Bram Nuytinck. "Bij de eerste kaart kan die jongen tussen Bas Sibum en mij doorglippen, ik tik hem daarbij aan. Die tweede kaart, daar snap ik niks van. De bal komt tussen mij en m’n tegenstander. We botsen tegen elkaar op, maar tot mijn verbazing kreeg ik weer geel. Je kunt dan wel zeggen dat ik met geel in het achterhoofd voor­zichtiger moet zijn, maar ik ging voor de bal. Het was gewoon een duel." Twee minuten later valt dan ook nog de 1-0. "We hadden de wedstrijd onder contro­le. Met elf man was dit nooit gebeurd. Achterin zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. Heel erg zonde dat het dan niets oplevert."

Ook Niels Wellenberg baalde stevig. "Natuurlijk, Van Wolfswinkel schiet die bal fantastisch binnen. Maar het mag allemaal iets uitgekookter bij ons. We spe­len een degelijke wedstrijd. Verde­digend zat het goed in elkaar, maar nu was het voorin weer minder. Dat wisselvallige moet er uit."

Als hangslot voor de verdediging speelde Radomski wederom een goede wedstrijd. Hoe anders was zijn situatie vorig jaar, toen Been hem, tot grote frustratie van de Pool, steevast op de bank liet zitten. "Deze trainer kent ieders kwaliteiten", beaamt hij. "Ik raak niet snel in paniek. Als ik de bal krijg, zal ik ‘m niet zomaar wegschieten."
Radomski was vooral tevreden over de eerste helft. "Om­dat we de controle over de wed­strijd hadden. Je zag het aan FC Utrecht. Kijk hoe vaak ze achteruit voetbalden. Alleen brachten wij aanvallend te weinig. Maar in de rust was de stemming goed bij ons. We moesten alleen de mo­menten kiezen. Die kansen. Die kwamen toch wel. In de tweede helft was er te weinig bewe­ging. Dan wordt het moeilijk voet­ballen. Toen die rode kaart viel, hadden we slimmer moeten zijn. Maar wij deden net alsof we nog met elf man in het veld stonden. Een paar voetbalden om een goal te maken. Valt die 1-0 aan onze kant. Had niet gehoeven. Deze nederlaag voelt onterecht."
En dus zal het toch echt moeten gebeuren tegen Roda JC, als NEC weg wil blijven van de degradatiezone. "Ik heb er alle vertrouwen in", zegt Radomski zelfverzekerd. "Er komen jongens terug van blessures. Zo­als Mark Otten. Die heeft zoveel kwaliteit. Blijft altijd rustig."

Het contract van de Pool loopt aan het eind van dit seizoen af, dus de vraag rijst uiteraard of hij volgend jaar ook nog in het rood-zwart-groen te bewonderen is. "Een terugkeer naar Polen staat wel in de planning", bevestigt Radomski. "Alleen willen de kinderen (DTH: twee zonen van tien en acht en een vijf-jarige dochter) het liefst in Nederland blijven. Ze hebben het hier naar hun zin. Maar onze families wo­nen in Polen. Opa en oma zien de kleinkinderen twee keer per jaar. In de zomervakantie en met kerst. Dat is moeilijk voor ze. In Polen hebben we een appartement. En een stuk grond. De kinderen spre­ken Pools. Maar leren in het Pools is iets anders. Een jaartje uitstel zou kunnen. Het ligt ook aan NEC. Wat wil de club? Ik wacht wel af."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.