“Ook Mununga in belangstelling van NEC”

Naast Wout Droste is er nóg een speler die volgens de media door onze scouts nadrukkelijk word gevolgd. De speler komt net als Björn Vleminckx van KV Mechelen en luistert naar de naam Joachim Mununga. Mununga is geboren in de Belgische stad Ottignies maar bezit ook de Congolese nationaliteit. Hij is 21 jaar oud en speelt momenteel als vleugelspits op de rechterflank.

Tot nu toe heeft de oorspronkelijke middenvelder van KV een opvallende carrière achter de rug. Hij doorliep de jeugd van de Belgische topclub Standard Luik maar vertrok zonder nog een wedstrijd in het eerste te hebben gevoetbald. Hij besloot naar het wat mindere Exelsior Moeskroen te gaan in de hoop daar meer kans te maken: ook in Moeskroen zagen ze het echter niet in Mununga zitten en hij kwam dan ook niet verder dan de reserveploeg.

Dus besloot hij het maar eens in de tweede klasse te gaan proberen bij AFC Tubize, waarna zijn carrière in een stroomversnelling belandde. Na twee seizoenen, zestig wedstrijden en vier goals in de tweede klasse werd hij gecontracteerd door Mechelen. Bij de rood-gelen speelde hij het eerste seizoen 29 wedstrijden en scoorde hij vier keer. Mununga maakte zoveel indruk bij KV Mechelen dat clubs (waaronder Standard Luik en FC Twente) uit binnen- en buitenland interesse kregen. Toch besloot Mununga nog één seizoen bij KV te blijven.

Dit jaar werkt hij dus zijn tweede seizoen af bij de Belgische club. Hij staat steevast in de basis en speelde al 24 wedstrijden in het huidige voetbaljaar. Hij heeft nog een contract tot medio 2011. Talent heeft hij zeker: hij is een jeugdinternational en werd vorig jaar zelfs al een keer opgeroepen voor de Rode Duivels.

Volgend jaar Dick Advocaat en Wiljan Vloet als trainer?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.