Reacties Babos en Vloet

Tegenover Omroep Gelderland zei aanvoerder Gabor Babos over de wedstrijd tegen RKC: "Het levert drie punten op, we hebben nu al bijna net zoveel punten gehaald als voor de winterstop. Maar het spel is niet om aan te zien. Dat is niet zo belangrijk, want dit is natuurlijk echt degradatievoetbal."

Babos was een van de voornaamste redenen dat NEC deze middag de drie punten mocht koesteren. De sluitpost keept ondanks zijn gevorderde leeftijd nog altijd een zeer acceptabele partij. Vindt hij zelf misschien dat hij nog wat langer had doorgekund in het nationale team van Hongarije? Zeker met de EK-loting in het achterhoofd. "Ik ben net gestopt met interlands en ik ga niet alsnog door. Als we het eindtoernooi zouden halen, ben ik 38. Ik ga zeker kijken tegen Nederland. Wel leuk, lang geleden dat we elkaar troffen."

Wiljan Vloet had volgens Ron de Groot in de rust nog een flinke donderspeech gegeven in de kleedkamer. "De eerste helft gingen we niet met de juiste instelling het veld in. Dat vind ik kwalijk, dat mag echt niet. Gelukkig konden we het na rust toch omdraaien. Het was niet goed, maar wel acceptabeler. En spelhervattingen zijn een sterk wapen, daar scoorden we ook door. Voor de neutrale toeschouwer en voor mij ook was de wedstrijd niet best, maar we hoeven de punten niet na dit seizoen weer in te leveren."

Dus zijn er weer drie punten binnen en is het gat met de nacompetitieplekken nu 4 punten, met een wedstrijd nog achter de hand. Vloet blijft echter realistisch. "We zijn nog lang niet veilig. Alles zit onderin nog heel dicht bij elkaar."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.