NEC wint opnieuw tegen een onmachtig Willem II

Vanavond mocht NEC in de eigen Goffert proberen om de goede lijn van de laatste weken, en dan vooral van de wedstrijd tegen NAC, door te zetten. Ondanks de verontrustende berichten over grieperige spelers bleek iedereen gewoon op tijd fit. Vloet startte daarom met dezelfde elf spelers als tegen NAC, dus met Nuytinck en Burgzorg in de basis. Saidi en Heubach mochten derhalve op de bank plaatsnemen.

Waar NEC tegen NAC nog meteen vol ten strijde trok, daar was het vandaag Willem II dat het felst aan de wedstrijd startte. NEC begon erg afwachtend en statisch. Desalniettemin trokken de Nijmegenaren naarmate de eerste helft vorderde langzaam het initiatief naar zich toe, zonder echt gevaarlijk te worden. Het veldspel was een stuk verzorgder dan tegen RKC en Sparta, maar het ontbrak aan zuiverheid in de buurt van het Willem II doel. Willem II kreeg, vooral door inzet, de iets betere kansen en oogde gevaarlijker. NEC zette daar eigenlijk te weinig tegenover, al kreeg Pothuizen nog een dot van een schotkans vrij voor het doel.

Toch was het NEC dat in de 40e minuut ietwat onverdiend op voorsprong kwam. Burgzorg kreeg een gemakkelijke vrije trap toegekend op zo’n 20 meter van het doel, en het was warempel Ramon Zomer die de bal dwars door de muur heen achter de Willem II doelman knalde. Willem II was zichtbaar geknakt door deze tegenslag en leek op slag alle cohesie te verliezen. Bjorn Vleminckx maakte daar 3 minuten later dan ook dankbaar gebruik van toen hij een voorzet van Sarpong vrij in mocht tikken: 2-0. Dit was ook de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Nu was het NEC dat meer strijdlust toonde, terwijl Willem II wel wat probeerde maar vooral onmachtig oogde en overal net te laat was. Het was vooral Sibum die vandaag voorop ging in de strijd en zelfs wat technische hoogstandjes uit de benen schudde, terwijl Zomer achterin Frank Demouge volledig aan de ketting had en Nuytinck vakkundig de snelle Zijler onschadelijk maakte. NEC kreeg dan ook de beste kansen, zonder deze in doelpunten om te kunnen zetten.

In de 65e minuut werd Radomski eraf gehaald voor Davids, terwijl aan Willem II kant Kargbo en Boutahar het veld verlieten voor Sheotahul en Gregoire. In de 74e minuut mocht de gisteren nog wat grieperige Pothuizen naar de kant voor Rens van Eijden. De Tilburgers brachten even later Van Dinter in het veld voor Van Loon. En in de 83e minuut gebruikte ook Vloet zijn laatste wissel, door Bjorn Vleminckx eruit te halen voor Saidi Ntibazonkiza. Geheel tegen de verhoudingen in wist Stef Nijland in de extra tijd zowaar nog een doelpunt mee te pikken en versierde Willem II zelfs nog een corner, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor NEC.

En zo staat NEC nu tiende. Het spel is nog niet sprankelend, maar NEC oogt degelijk en pakt dus 15 punten uit de eerste zes duels in 2010. Herhaling van 2008…..?