NEC wacht met contractverlenging van zes spelers

NEC heeft zes spelers voorlopig in de wachtkamer gezet wat betreft contractverlenging. De club neemt, zolang het eredivisieschap niet veilig is gesteld, nog geen beslissing over nieuwe contractaanbiedingen voor basisklanten Arek Radomski, Mitchell Burgzorg en routinier Patrick Pothuizen. Ook Rein Baart, Joey Brock en Bastian Weiser moeten nog wachten. Volgens de CAO-bepalingen moeten betaald voetbalclubs officieel voor 1 april duidelijkheid geven over aflopende arbeidsovereenkomsten.

De genoemde spelers hebben allemaal een aflopend contract. NEC wil eerst weten hoe de begroting er voor volgend seizoen gaat uitzien. „Ook NEC ontkomt niet aan bezuinigingen en zal hier rekening mee moeten houden in de begroting voor het seizoen 2010-2011”, meldt NEC op de officiële site.

Tegenover De Gelderlander zegt technisch directeur Carlos Aalbers “We kunnen nog niet concreet om de tafel. Wij kunnen wel het een en ander wíllen, maar dat moet ook allemaal mogelijk zijn. NEC ontkomt niet aan bezuinigingen, we zullen daarom heel goed moeten kijken naar de samenstelling van de selectie. Zolang we geen zekerheid hebben over het eredivisieschap willen we geen risico nemen.”

Dominique Kivuvu heeft in Nijmegen aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen. De middenvelder is niet altijd zeker van een basisplaats en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Eerder was al bekend geworden dat NEC niet verder gaat met spits Jhon van Beukering. Voor doelman Nicholas Skverer geldt hetzelfde. Rutger Worm had al besloten zijn loopbaan voort te zetten bij Melbourne Heart in Australië.

Wel heeft NEC de optie in het jeugdcontract van Jasper Cillessen gelicht. De jongeling zal nu tot en met medio 2012 onder contract staan bij NEC. de 20-jarige keeper van Jong NEC staat daarmee nog twee jaar langer onder contract in De Goffert. Cillessen wordt volgend seizoen aan de selectie toegevoegd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.